15:12 05.02.2016

Клімкін: Україна виступає за переговорний формат щодо Криму "Женева+" за участю Туреччини та міжнародних організацій

1 хв читати
Клімкін: Україна виступає за переговорний формат щодо Криму "Женева+" за участю Туреччини та міжнародних організацій

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Україна виступає за переговори щодо деокупації АР Крим у форматі "Женева+" за участю Туреччини і міжнародних організацій.

"Женевський формат" як основа зрозуміла, але там мають бути й інші представники", - сказав П. Клімкін журналістам після засідання комітету Верховної Ради із закордонних справ у п'ятницю в Києві.

Міністр нагадав, що раніше Туреччина направляла неофіційну місію до Криму, яка зафіксувала порушення. "Питання - чи можуть турецькі представники брати участь в обговоренні гуманітарної проблематики? Я вважаю, що можуть, що вони мають бути запрошені. Це ж стосується і міжнародних організацій", - додав П. Клімкін.

Він розповів, що під час засідання порушуватимуться питання безпеки: припинення обстрілів і доступу спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ на всю окуповану територію і межі. За словами міністра, належить обговорення міжнародного компонента: "чи буде це миротворча місія, чи це буде поліцейська місія ОБСЄ. "Я саме маю намір обговорити це питання зі своїм колегою Ф. В. Штайнмайєром (міністром закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмайєром – РЕД.)", - повідомив П. Клімкін.

Також обговорюватимуться гуманітарні питання, доступ Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) до окупованих територій, а також обговорення параметрів майбутніх виборів на підконтрольних територіях Донбасу за українським законодавством, на основі стандартів ОБСЄ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА