19:20 23.12.2015

Аваков підтверджує, що в Україні розслідуються справи проти Григоришина

3 хв читати
Аваков підтверджує, що в Україні розслідуються справи проти Григоришина

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляє, що стосовно бізнесмена Костянтина Григоришина в Україні розслідуються кримінальні провадження, але вони не в підпорядкуванні МВС.

"Є справи. Стосуються економічних питань. Я не можу це коментувати, не умовляйте. Можу тільки сказати, що одну із справ стосовно Григоришина розслідує ДФС. Вона пов'язана з фінансовими порушеннями Сумського НВО імені Фрунзе. Заява була, вона зареєстрована, але підпорядкування не наше. Забрала прокуратура, передала в ДФС. Друга справа стосується "Укренерго". Більше цю тему не вважаю за можливе коментувати", - сказав глава МВС в інтерв'ю інтернет-виданню "Українська правда", опублікованому в середу (бесіда відбулася в суботу, 19 грудня).

Він також спростував заяву К.Григоришина про те, що той в 2007 році давав А.Авакову і Віктору Балозі $12 млн на вибори: "Ви мене пробачте, але у нас багато божевільних, вони люблять вигадувати небилиці. Чому 12 мільйонів, а не 15, або 10, або 80?"

Водночас глава МВС підтвердив, що знайомий з К.Григоришиним, але давно з ним не бачився. "З Григоришиним я кілька разів зустрічався, ще коли жив у Харкові. Він колекціонер живопису, у нього прекрасна колекція, зокрема легендарного харківського художника-авангардиста Василя Єрмилова. У мене було і зараз є декілька малюнків Єрмилова, Григоришин приїжджав, дивився, хотів купити. Потім сказав, що один фальшивий, а інші я не став продавати. От і всі наші стосунки. Ні, не бачився (останнім часом - ІФ) ", - розповів він.

На початку грудня бізнесмен К.Григоришин заявив, що в 2007 році позичив $12 млн для участі у виборах А.Авакову. "Авакову я колись позичив $12 млн. Дав йому грошей на вибори в 2007 році. Йому і [Віктору] Балозі", - сказав бізнесмен в інтерв'ю журналу "Новий час".

Відповідаючи на запитання, чи просив він ці гроші назад, К.Григоришин зазначив, що спочатку його не пускали в Україну колишній президент Віктор Ющенко і глава його секретаріату В. Балога. "А потім в Авакова були складні часи. А зараз він міністр внутрішніх справ. Як я можу попросити щось у міністра внутрішніх справ"? - відповів бізнесмен.

Він також спростував звинувачення радника А.Авакова народного депутата Антона Геращенка про лобіювання своїх інтересів через співробітників "Укренерго" і в порушеннях закону під час купівлі акцій Сумського НВО ім. Фрунзе, нагадавши, що став мажоритарієм компанії ще в 1998-1999 роках.

"З приводу незаконних схем і виведення грошей мені складно коментувати. Операційним бізнесом я не займаюся з 2002 року... З приводу виведення грошей у мене інформації немає", - додав К.Григоришин, відповідаючи на запитання про звинувачення у виведенні грошей з НВО через пов'язані фірми.

А. Аваков 19 листопада заявляв про справи, що розслідувалися МВС, стосовно К.Григоришина, проте не уточнив, про які конкретно справи йдеться.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА