12:47 22.10.2015

Нардеп Є.Соболєв обіцяє зосередитися на підготовці повстання, якщо закон про люстрацію буде скасовано

2 хв читати
Нардеп Є.Соболєв обіцяє зосередитися на підготовці повстання, якщо закон про люстрацію буде скасовано

Народний депутат України від фракції "Самопоміч" Єгор Соболєв, який очолив у 2014 році Громадський люстраційний комітет, звернувся до президента України Петра Порошенка у зв'язку із загрозою скасування закону "Про очищення влади", що в народі називають законом про люстрацію.

"Я публічно попереджаю президента України - якщо закон" Про очищення влади" буде скасований, як законодавець я більше не витрачатиму часу на закони. Я зосереджуся на підготовці нового повстання, яке зупинить реставрацію системи Януковича", - заявив Є.Соболєв на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер під час засідання Конституційного суду України з розгляду справи про конституційність окремих положень закону "Про очищення влади".

Він наголосив, що одним з ключових завдань цього повстання буде набір наново усіх суддів. "І покарання нинішніх злочинцівув мантіях, які вже два роки знищують запит суспільства на правосуддя. Зокрема покарання нарешті понесуть судді Конституційного суду, які давали Януковичу диктаторські повноваження, а тепер розглядають скасування люстрації його режиму", - написав парламентар.

Є.Соболєв висловив думку, що ці судді носять мантії суддів КС "виключно завдяки бездіяльності ГПУ і СБУ, керівники яких призначені Вами, пане президент". Він пояснив свою позицію тим фактом, що порушена проти суддів КС одразу після Євромайдану справа про зазіхання на конституційний лад досі не доведена до суду Генпрокуратурою і СБУ, "як і справи про розстріл Небесної сотні, злочинну халатність керівників Генштабу в цій війні за Незалежність і справу про топ-корупцію".

Нардеп наголосив, що є прибічником еволюційних змін в Україні. "Але якщо Ви і Ваші партнери, Петро Олексійовичу, робите такі зміни неможливими, доведеться повернутися до революційних", - зробив висновок Є.Соболєв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА