12:53 20.10.2015

Депутати "Самопомочі" у Київраді рекомендують Кличку та нардепам пройти перевірку на детекторі брехні

2 хв читати
Депутати "Самопомочі" у Київраді рекомендують Кличку та нардепам пройти перевірку на детекторі брехні

Депутати з фракції "Самопоміч" у Київській міській раді пропонують меру Києва Віталію Кличку, своїм колегам із Київради та депутатам Верховної Ради України наслідувати їх приклад і пройти перевірку на детекторі брехні.

"Я вважаю, що це важливо (перевірка на детекторі брехні - ІФ) і мер міг би показати приклад і цю традицію започаткувати. Дуже сподіваюся, що в майбутньому він це зробить", - заявив депутат Київради з фракції "Самопоміч" Андрій Логвин на прес-конференції в Києві у вівторок.

За словами голови фракції "Самопоміч" у Київраді Сергія Гусовського, депутати його фракції двічі пройшли перевірку на детекторі брехні і почала цю традицію ще у вересні 2014 року.

"Це наша ініціатива і ця ініціатива жодним чином не пов'язана з виборами. У вересні минулого року ще абсолютно ніхто не знав, коли будуть наступні вибори. Ми просто почали таку, на наш погляд, важливу традицію", - зазначив С. Гусовський.

Депутат порадив пройти через детектор брехні не лише депутатам Київради, але і українському парламенту.

У свою чергу, директор Українського бюро психофізіологічних досліджень та безпеки, голова колегії поліграфологів України Ігор Усіков вважає, що обдурити поліграф важко.

"Питання можливості обдурити поліграф виникає в багатьох людей. Добре підготовлена людина, яка і проконсультована, і пройшла якийсь тренінг, дійсно може обдурити поліграф, але таких людей дуже мало. Поліграф як метод розрахований на роботу зі звичайними людьми - таких 95%", - зазначив І. Усіков.

За його словами, "обдурити поліграф теоретично можна підготовленій людині, але обманюють не поліграф, а обманюють некваліфікованого поліграфолога".

І. Усіков також нагадав, що закон не передбачає перевірок на поліграфі, і "вони мають інформаційний характер, щоб розуміти, що робити далі, яке рішення приймати".

Як зазначалося на прес-конференції, перевірка на детекторі брехні триває 2,5-3 години і коштує 2,5 тис. грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА