17:15 02.10.2015

"Наш край" стверджує, що влада не пускає партію на вибори в Житомирській і Волинській областях

2 хв читати
"Наш край" стверджує, що влада не пускає партію на вибори в Житомирській і Волинській областях

Волинська та Житомирська обласні виборчі комісії з надуманих причин відмовилися реєструвати список кандидатів від "Нашого краю" до обласних рад, йдеться в заяві партії "Наш край".

У партії зазначили, що члени виборчих комісій не змогли чітко пояснити причини відмови в реєстрації кандидатів, тому такі рішення можна вважати "виключно політичними".

"Влада намагається не допустити до виборів реальних конкурентів", - заявляють у "Нашому краї". З огляду на відмову в реєстрації "Наш край" подав позови до окружних адміністративних судів у Житомирській і Волинській областях.

"Такі дії з боку обласних виборчих комісії лише підтверджують той факт, що влада намагається будь-яким шляхом перешкодити представникам інших політичних сил балотуватися на виборах до місцевих рад. Особливо тим, які мають високу підтримку місцевих громад і можуть скласти реальну конкуренцію провладним кандидатам", - заявляють у партії.

"Наш край" сподівається, що суд встановить справедливість і забезпечить дотримання чинного законодавства, яке передбачає вільну і безперешкодну участь політичних партій і їхніх кандидатів у виборах.

Партія "Наш край" заявляє про намір усіма доступними методами боротися за своє право брати участь у виборах і закликає владу та інші політичні сили не використовувати засоби адміністративного та іншого тиску під час виборчої кампанії, а також дотримуватися принципу прозорості, щоб забезпечити вільне волевиявлення громадян на місцевих виборах.

У політичній силі зазначають, що це черговий випадок тиску на партію з метою усунути її від участі у виборчому процесі. Так, 1 жовтня Херсонська міська виборча комісія безпідставно відмовила в реєстрації кандидатом у мери Херсона представнику "Нашого краю" Володимиру Сальду, який десять років очолював місто.

Раніше в Лисичанську (Луганська обл.) та Старосамбірському районі (Львівська обл.) виборчкоми відмовили в реєстрації списків кандидатів у депутати міської та районної рад від партії "Наш край" начебто через неповний комплект документів.

У Запоріжжі обласна виборча комісія з надуманих причин відмовилася реєструвати кандидатів від партії "Наш край" на виборах до Запорізької обласної ради. Партія звернулася до суду, проте паралельно з судовим розглядом обласна виборча комісія все ж зареєструвала кандидатів від "Нашого краю".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА