10:13 25.08.2015

Порошенко під час зустрічі з Гауком подякував йому за підтримку суверенітету України

2 хв читати
Порошенко під час зустрічі з Гауком подякував йому за підтримку суверенітету України

Глава Української держави Петро Порошенко у Берліні зустрівся з федеральним президентом Німеччини Йоахимом Гауком, повідомляє посол України в цій країні Андрій Мельник.

"Президент Порошенко подякував федеральному президенту Йоахиму Гауку за чітку підтримку суверенітету України", - написав А.Мельник у своєму мікроблозі в Твіттері в понеділок увечері.

Під час зустрічі, зазначив український дипломат, сторони обговорили питання розширення вивчення україністики у ВНЗ ФРН. "Президент Порошенко сподівається на підтримку Німеччиною україністики не лише в Грайфсвальді, але і в інших ВНЗ", - написав А.Мельник.

Водночас, як повідомляє прес-служба президента України, також під час зустрічі обговорювали питання виконання зобов'язань у рамках Мінських домовленостей, допомоги Німеччини у вирішенні проблем внутрішньо переміщених осіб, підтримка ФРН євроінтеграційних прагнень України.

"Президент України поінформував федерального президента Німеччини про продовження загострення ситуації на Донбасі, зокрема щодо постійного порушення російськими військовими і проросійськими бойовиками режиму припинення вогню, інтенсифікації обстрілів житлових кварталів, об'єктів інфраструктури і промислових підприємств у регіоні. Він зазначив, що терористи продовжують блокувати обмін полоненими і перешкоджають доставці української і міжнародної гуманітарної допомоги на Донбас", - зазначено в повідомленні.

П. Порошенко висловив вдячність Й.Гауку за те, що він особисто привертає увагу європейської спільноти до складної ситуації з внутрішньо переміщеними особами в Україні.

Співрозмовники обговорили процес реформування України і питання євроінтеграційного порядку денного Україна-ЄС, зокрема процес ратифікації Угоди про асоціацію між Україною і ЄС та введення безвізового режиму для українських громадян.

"Федеральний президент Гаук привітав президента України і український народ з Днем незалежності, зазначивши, що через агресію не усі українці можуть відзначати це свято. За словами Й.Гаука, сьогодні європейці повинні допомогти Україні і стояти з українцями пліч-о-пліч у нелегкий момент історії", - зазначено в повідомленні.

Згідно з планом робочого візиту до Німеччини, після зустрічі з федеральним президентом цієї країни П. Порошенко проведе переговори з федеральним канцлером ФРН Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом. Після закінчення переговорів відбудеться прес-конференція глав держав.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА