14:52 19.08.2015

Порошенко у Берліні 24 серпня передасть Меркель і Олланду пропозиції стосовно деескалації ситуації на Донбасі

2 хв читати

Президент України Петро Порошенко, канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд планують у понеділок, 24 серпня, провести зустріч у Берліні.

"У понеділок, 24 серпня, у Берліні відбудеться тристороння зустріч президента України П. Порошенка, федерального канцлера Німеччини А.Меркель і президента Франції Ф. Олланда", - зазначено в повідомленні прес-служби Адміністрацію президента України, оприлюдненому в середу.

В Адміністрації президента поінформували, що під час зустрічі глав держав П. Порошенко розповість колегам про ситуацію з безпекою в регіоні і "представить пропозиції з метою недопущення негативного сценарію розвитку подій на Донбасі".

"Серед питань, які планується обговорити, - ситуація на Донбасі і стан виконання Мінських домовленостей, а також питання реалізації Угоди про асоціацію між Україною і ЄС і впровадження безвізового режиму, гарантування енергетичної безпеки і впровадження реформ в Україні", - зазначено в повідомленні.

За словами заступника голови Адміністрації президента Костянтина Єлісєєва, проведення цієї зустрічі у Берліні та майбутніх зустрічей глави Української держави у Брюсселі з керівництвом ЄС є "свідченням спільної глибокої стурбованості погіршенням ситуації з безпекою в регіоні в результаті російської агресії проти України".

"На тлі активних і цілеспрямованих кроків, які здійснює Україна з метою виконання Мінських угод в усіх вимірах, - політичному, сфері безпеки, гуманітарному і соціально-економічному, спостерігаються свідомі спроби російської сторони торпедувати мирний процес", - зазначив К.Єлісеев.

Окрема увага, за його словами, буде приділена посиленню політики ЄС щодо невизнання анексії Криму. Заступник голови Адміністрації президента сподівається, що ці зустрічі сприятимуть подальшій консолідації міжнародної підтримки України в її прагненні відновити суверенітет і територіальну цілісність зокрема через надання нової динаміки Мінському процесу як безальтернативному шляху досягнення миру і стабільності на Донбасі.

"Глава держави відвідає Німеччину одразу після участі в урочистостях з нагоди 24-ої річниці Незалежності України", - сказано в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА