11:44 05.08.2015

За розв'язування воєнного конфлікту в Україні та щодо подій поблизу Іловайська висунуто підозру начгенштабу ЗС РФ і 10 військовослужбовцям РФ, їх оголошено в розшук

1 хв читати
За розв'язування воєнного конфлікту в Україні та щодо подій поблизу Іловайська висунуто підозру начгенштабу ЗС РФ і 10 військовослужбовцям РФ, їх оголошено в розшук

Служба безпеки України підозрює й оголосила в розшук начальника Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації Валерія Герасимова, а також десятьох військовослужбовців ЗС РФ за організацію, підготовку та розв'язування збройного конфлікту на території України.

"Окремі військовослужбовці під керівництвом керівника Генштабу В.Герасимова організували підготовку та розв'язування конфлікту на території нашої держави... Обґрунтовано висунуто підозру начальнику Генштабу та десятьом військовослужбовцям", - заявив начальник Головного слідчого управління Служби безпеки України Григорій Остафійчук на брифінгу в Києві в середу.

Він додав, що у рамках розслідування справи про злочин поблизу Іловайська (так званий Іловайський котел, в якому загинули сотні українських військових) "ми повідомили про підозру начальника Генштабу ЗС РФ пану Герасимову та десятьом військовослужбовцям, перебування яких в Україні під час Іловайських подій точно встановлено. У законному порядку їм направлено підозру до РФ, про що отримано відповідні відповіді", - сказав начальник ГСУ СБУ.

За його словами, нині один із київських районних судів розглядає питання про запобіжний захід стосовно зазначених осіб, а також про їх затримання і доправлення до суду, оскільки вони є громадянами РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА