10:35 19.06.2015

НБУ ухвалив рішення про ліквідацію неплатоспроможного банку "Стандарт"

2 хв читати
НБУ ухвалив рішення про ліквідацію неплатоспроможного банку "Стандарт"

Національний банк України (НБУ) ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію неплатоспроможного ПАТ "КБ "Стандарт" (Київ).

"Розглянувши відповідну пропозицію Фонду (Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, ФГВФО), правління Національного банку України ухвалило постанову від 18 червня 2015 року № 385 про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію неплатоспроможного ПАТ "КБ "Стандарт", - повідомляється на сайті НБУ.

Згідно з повідомленням регулятора, в лютому 2015 року банк було зараховано до категорії проблемних у зв'язку із здійсненням ризикової діяльності.

Водночас план фінансового оздоровлення, який був наданий банком "Стандарт" у НБУ, не містив достатніх невідкладних заходів, спрямованих на поліпшення його фінансового стану. Тому, враховуючи погіршення ситуації з ліквідністю і платоспроможністю фінустанови, про що свідчила, зокрема, значна кількість скарг його клієнтів, і відсутність підтримки його власників, банк було зараховано до категорії неплатоспроможних.

ФГВФО з 20 лютого до 19 травня ввів тимчасову адміністрацію в банк "Стандарт", а потім продовжив термін її роботи в банку до 18 червня.

Банк "Стандарт" зареєстровано в 2008 році. На початок січня поточного року в банку не було акціонерів з істотною участю.

У вересні 2014 року ТОВ "Медіа Імідж" скоротило участь у статутному капіталі банку "Стандарт" до 51% з 100%, а в грудні минулого року компанія вийшла із складу акціонерів банку. Згідно з даними Нацбанку України, на 1 січня 2015 року за розміром загальних активів (1,181 млрд грн) банк "Стандарт" посідав 88-ме місце серед 158 банків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА