13:38 26.05.2015

УКАБ виступає за початок продажу державних сільгоспземель із 2016 р.

1 хв читати
УКАБ виступає за початок продажу державних сільгоспземель із 2016 р.

Відкривати ринок земель сільгосппризначення треба шляхом запуску прозорих аукціонів з продажу земель, належать державі, з 1 січня 2016 р., сказав на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" президент Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ) Алекс Ліссітса.

"Давайте запускати ринок земель сільгосппризначення держвласності з 1 січня 2016 року шляхом продажу на аукціонах, які мають бути чітко прописані й за участю сільських громад і написати другим пунктом, коли буде другий етап реформи, тобто коли фактично розпочнеться продаж земель сільгосппризначення приватної власності", - зазначив він.

За його словами, сільгоспвиробники виступають проти запуску ринку землі загалом із 2016 р. через дефіцит коштів на купівлю земель і наявність корупційних схем у цьому напрямку.

Як повідомлялося, створення ринку сільгоспземель в Україні неодноразово відкладалося. Нині діє мораторій на їх продаж до 1 січня 2016 року.

Президент України Петро Порошенко на засіданні Національної ради реформ 30 березня закликав винести на загальне обговорення питання продажу земель сільськогосподарського призначення.

Міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко вважає, що перш ніж відкривати в Україні ринок земель сільськогосподарського призначення, треба провести їх повну інвентаризацію, яка може обійтися держбюджету до 2 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА