14:54 20.05.2015

"Скай-Буд" оскаржуватиме в суді розірвання договору оренди землі на Осокорках у Києві під будівництво ТЦ "Le Boulevard"

2 хв читати

ТОВ "Скай-буд ЛТД" (Київ), забудовник торгового центру (ТЦ) "Le Boulevard" біля виходів із станції метро "Осокорки" в столиці, готує судові позови проти встановлених провокаторів про відшкодування матеріального збитку, а також позови про бездіяльність міліції щодо захисту законних прав інвестора, зазначено в офіційній заяві компанії в середу

Крім того, у разі прийняття Київрадою рішень про розірвання договору оренди і скасування відведення земельної ділянки на Осокорках вони також будуть оскаржені в суді.

"Громадські слухання 31 січня були проведені за ініціативи мера Віталія Кличка і у форматі, який був запропонований громадськими активістами, що виступали роти забудови. Додаткові зобов'язання, узяті в результаті слухань забудовником перед товариством, становлять понад 10 млн грн. Тому говорити про те, що на думку жителів району щодо будівництва ТЦ ніхто не зважає, щонайменше некоректно", - зазначено в повідомленні.

"Скай-Буд ЛТД" звернулася до президента Петра Порошенка, прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з проханням дати оцінку роботі столичних органів влади і київської міліції із захисту прав сумлінних інвесторів і створення привабливого інвестклімату в контексті роботи із забудовниками.

Як повідомлялося, увечері 19 травня в Києві навколо скандального будівництва біля метро "Осокорки", де планують побудувати новий ТРЦ "Le Boulevard" і знову встановили огорожу, відбувалися зіткнення між місцевими жителями і невідомими в камуфляжі.

Мер Києва В.Кличко заявив про намір внести на наступну сесію Київради проект рішення про розірвання договору оренди і відміні відведення земельної ділянки на Осокорках. При цьому він зазначив, що досить складно знаходити баланс між інтересами суспільства і дотримуватися законності в роботі бізнесу.

Водночас В.Кличко також різко розкритикували супротивники будівництва ТЦ за бездіяльність. Активісти вважають, що мерові слід було особисто приїхати на місце події і у всьому розібратися.

Дві земельні ділянки на Осокорках загальною площею 0,7626 га під будівництво ТЦ "Le Boulevard" відведені рішенням Київської міськради №389/2458 від 8 жовтня 2009 року, з яких ділянка площею 0,6247 га - в оренду на 10 років, площею 0,1379 га - на п'ять років.

Згідно з даними Єдиного держреєстру юрособ і осіб-підприємців на 19 листопада 2014 року, учасниками ТОВ були Сергій Котвицький (34%), а також Євген Вілгін і Валерій Кравченко (по 33%, усі з такими ж частками є учасниками девелоперської компанії ТОВ "Трійка капітал груп" і ТОВ "Український інвестиційний альянс", Київ).

Керівник проекту будівництва ТЦ "Le Boulevard" Тетяна Савельєва щодо одного з учасників ТОВ "Скай-Буд ЛТД" депутата Київради С. Котвицького (фракція "Удар-солідарність" - ІФ) повідомила, що корпоративні права в ТОВ він придбав ще в 2011 році, до обрання в Київраду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА