13:29 22.04.2015

Україна чекає на наступну місію МВФ за програмою EFF наприкінці травня - міністр фінансів

2 хв читати
Україна чекає на наступну місію МВФ за програмою EFF наприкінці травня - міністр фінансів

Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) з першого перегляду програми розширеного фінансування EFF, за підсумками якого Україна може отримати другий транш програми SDR1,182 млрд (близько $1,63 млрд), як очікується, прибуде в Україну наприкінці травня, повідомила міністр фінансів Наталія Яресько.

"Ми виконали всі наші попередні зобов'язання й виконуємо всі поточні зобов'язання за нашою програмою", - сказала міністр на відкритті засідання Кабінету Міністрів у середу, коментуючи підсумки візиту української делегації на весняні збори МВФ і Світового банку.

Міністр наголосила, що для першого перегляду програми необхідно виконати ще низку додаткових заходів і реформ, зокрема, домовитися з приватними зовнішніми кредиторами України про реструктуризацію боргу.

"Очікуємо домовленостей із кредиторами, очікуємо конструктивного підходу, що кредитори підуть на співпрацю з нами", - зазначила Н.Яресько.

У свою чергу прем'єр Арсеній Яценюк закликав коаліцію до конструктивної роботи та ухвалення необхідних для продовження співпраці з МВФ законів.

"Сподіваюся, що всі ці (необхідні для перегляду програми - ІФ) закони до приїзду місії буде ухвалено. Не сподіваюся, а переконаний, оскільки іншого виходу немає", - наголосив глава уряду.

Як повідомлялося, схвалена у березні цього року чотирирічна програма розширеного фінансування EFF загальним обсягом SDR12,348 млрд ($17,516 млрд) передбачає виділення Міжнародним валютним фондом Україні в 2015 році після першого транша в $5 млрд ще трьох траншів по SDR1,182 млрд (близько $1,63 млрд за поточним курсом).

У наступні три роки планується виділяти по чотири транші щороку розміром SDR437, 975 млн (близько $620-630 млн). Умовою надання коштів буде щоквартальний перегляд, на першому з яких аналізуватимуть дотримання критеріїв виконання програми на кінець березня цього року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА