12:02 03.04.2015

США засуджують закриття кримськотатарського каналу ATR, закликають РФ негайно відновити діяльність закритих ЗМІ - Держдеп

1 хв читати
США засуджують закриття кримськотатарського каналу ATR, закликають РФ негайно відновити діяльність закритих ЗМІ - Держдеп

Державний департамент США засуджує закриття в Криму кримськотатарських ЗМІ, зокрема телевізійного каналу ATR.

"Ми рішуче засуджуємо закриття російською окупаційною владою багатьох головних кримськотатарських ЗМІ, зокрема ATR, останнього незалежного телеканалу, що працював для кримськотатарського населення, а також інформагентства QHA, газети "Авдет", радіостанції "Мейдан-ФМ" та інших", - йдеться в заяві в. о. прес-секретаря Держдепу Марі Гарф, текст якої оприлюднило в п'ятницю посольство США в Україні.

У Держдепі вважають, що ці закриття - останні заходи у низці дій, що підривають свободу слова у Криму. "Вони відбуваються на завершення річної кампанії, покликаної змусити замовкнути кримськотатарське населення та інших осіб, які виступають проти російської окупації. Татар відокремлюють, піддають дискримінації, залякуванням та переслідуванням, зокрема шляхом проведення рейдів по житлових будинках, політичних партіях та місцях поклоніння", - йдеться в заяві.

США "засуджують неповажання Росією прав тих, хто залишається в Криму, а також ігнорування свободи слова у ЗМІ, і закликають негайно відновити діяльність усіх ЗМІ, що їх було закрито".

У Держдепі наголошують, що "Крим залишається невід'ємною частиною України, і Сполучені Штати, як і раніше, підтримують суверенітет і територіальну цілісність України".

Як повідомлялося, єдиний у світі кримськотатарський телеканал ATR 1 квітня з 00:00 припинив мовлення в Криму, оскільки Роскомнагляд відмовився зареєструвати його згідно з російським законодавством.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА