18:07 01.04.2015

Сторона потерпілих та обвинувачення у справі Кернеса не представили суду доказів необхідності перенесення суду з Харкова до Києва - адвокат обвинуваченого

3 хв читати

Сторона потерпілих та обвинувачення у справі стосовно міського голови Харкова Геннадія Кернеса не представили суду доказів необхідності перенесення суду з Харкова до Києва, вважає адвокат обвинуваченого Олександр Гунченко.

"Ні доказів наявності виняткових обставин (які відповідно до КПК можуть стати підставою для зміни підсудності - ІФ), ні обґрунтування того, що розгляд у Києві забезпечить ефективність та оперативність судового розгляду по суті, ні прокуратура, ні сторона потерпілих у Вищому спеціалізованому суді, яке було вчора (у вівторок - ІФ), не дали, тому що у них їх немає", - сказав О.Гунченко кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна".

За його словами, представники потерпілих і держобвинувачення обґрунтовували необхідність розгляду справи в Києві тим, що в Харкові Г.Кернес може впливати на суд, проте відомостей, що підтверджують цю тезу, надати не змогли.

Крім того, на думку О.Гунченка, розгляд справи в Києві не сприятиме її ефективному та оперативному розгляду. "67 свідків (це всі свідки у цій кримінальній справі) проживають у Харкові. Троє обвинувачених (два охоронці Кернеса та сам Геннадій Адольфович) проживають у Харкові. Причому один із них - людина з обмеженими можливостями, яка прикута до інвалідної коляски та потребує постійного спеціального медичного відходу (я маю на увазі відновні заходи, які проводять із ним медики). Про яку оперативність та об'єктивність нам намагаються говорити прокуратура та сторона обвинувачення?", - сказав адвокат.

Він також висловив сумніви в тому, що потерпілі у справі Сергій Ряполов та Олександр Кутянін дійсно переїхали з Харкова до Києва. "Станом на вчора Кутянін та Ряполов у Києві не проживають. Те, що вони поставили у себе в паспорті відмітки про реєстрацію в Солом’янському районі міста Києва, ще ні про що не свідчить. Із відповідей з районних військкоматів міста Харкова, де раніше були зареєстровані Кутянін та Ряполов, видно, що ні Кутянін, ні Ряполов з військового обліку в Харкові не знімалися. За правилами перереєстрації у разі зміни місця проживання вони мали цю процедуру пройти лише за участю військового комісаріату", - сказав О.Гунченко.

Як повідомлялося, 2 березня Г.Кернесу повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2, 3 ст. 27 ч. 2 ст. 127 (катування), ч. 2, 3 ст. 27 ч.1 ст. 129 (погроза вбивством) Кримінального кодексу України та оголосили про завершення досудового розслідування.

4 березня в Генпрокуратурі повідомили про намір направити кримінальне провадження з обвинувальним актом до Вищого спеціалізованого суду України для визначення підсудності у справі.

26 березня Генеральна прокуратура України передала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно Г.Кернеса та двох його охоронців.

Невідомі 25 січня 2014 року напали на учасників маршу на підтримку Євромайдану в Харкові. Того самого дня депутат Харківської облради Іван Варченко (ВО "Батьківщина") заявив про викрадення двох активістів Євромайдану - Олександра Кутяніна та Олексія Ряполова "після того, як вони знімали номери автомобілів "друзів Кернеса" біля готелю "Національ". Пізніше відділ зв'язків із громадськістю ГУ МВС України в Харківській області повідомив, що інформація про викрадення активістів Євромайдану не підтвердилася.

31 березня стало відомо, що підготовче засідання у справі Г.Кернеса перенесено на 7 квітня у зв'язку з нез'явленням постраждалих.

Пізніше того самого дня Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ вирішив продовжити розгляд справи про перенесення судового розгляду справи Г.Кернеса з Дзержинського райсуду Харкова на 2 квітня. Це було зроблено для того, щоб сторона обвинувачення надала повніший доказ проживання потерпілих у Солом’янському районі м. Києва, а захист підготував свої заперечення із цього приводу.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА