14:13 18.03.2015

"Батьківщина" має намір оскаржити в суді законність створення і діяльність НКРЕКП - депутат Кужель

2 хв читати
"Батьківщина" має намір оскаржити в суді законність створення і діяльність НКРЕКП - депутат Кужель

Політична партія "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" має намір оскаржити в суді створення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері електроенергії та комунальних послуг (НКРЕКП), а також її право встановлювати тарифи на житлово-комунальні послуги в Україні.

Такі ініціативи партії оприлюднила народний депутат, заступник голови комітету Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва Олександра Кужель (фракція політичної партії "ВО "Батьківщина") під час обговорення на засіданні в середу згодом відхиленого депутатами урядового проекту закону "Про внесення змін до деяких законів України (у сферах теплопостачання та житлово-комунальних послуг)".

"Шановні члени комісії, я не можу сказати, що дуже шановані, щоб ви знали, що партія "Батьківщина" готує позов до суду: ви не мали права законодавчо встановлювати тарифи, оскільки ви перебуваєте поза межами законодавчого поля", - сказала вона.

Як пояснила О.Кужель, НКРЕКП випала з "законодавчого поля" ще на етапі її створення.

"Сьогодні комісія є незаконною, тому що в порушення ст. 6 Конституції України президент України півроку тому ліквідував дві комісії (НКРЕ та Нацкомпослуг - ІФ), передбачені законодавством, і створив комісію (НКРЕКП - ІФ) та призначив всіх членів", - заявила О.Кужель.

При цьому вона нагадала, що НКРЕКП підпорядковується та підзвітна безпосередньо президентові України.

Як повідомлялося, Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері електроенергії та комунальних послуг (НКРЕКП) створено у вересні 2014 року шляхом об'єднання з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики (НКРЕ) та Національною комісією, що здійснює держрегулювання у сфері комунальних послуг (Нацкомпослуг).

НКРЕКП здійснює державне регулювання діяльності суб'єктів природних монополій в електроенергетиці, теплопостачанні, нафтогазовому комплексі, централізованому водопостачанні та водовідведенні, переробці та захороненні побутових відходів, а також забезпечує проведення цінової та тарифної політики у цих сферах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА