17:05 13.01.2015

"Блок Порошенка" проти приватизації ТРК під виглядом створення суспільного телебачення

2 хв читати
"Блок Порошенка" проти приватизації ТРК під виглядом створення суспільного телебачення

У фракції "Блок Петра Порошенка" заявляють, що виступають проти приватизації державних і комунальних телерадіокомпаній під виглядом створення суспільного телебачення та радіомовлення.

"Ми активно підтримуємо суспільне мовлення. Більше того, ми дивуємося, чому уряд 15 листопада не запропонував і не затвердив статуту суспільного телебачення та радіомовлення, як того вимагає наш закон, який ми ухвалили всупереч протидії Януковича та його команди", - сказав заступник голови фракції Микола Томенко.

При цьому він наголосив: "Ми проти того, щоб відбулася приватизація державних та комунальних ЗМІ. Це не має ніякого відношення до суспільного телебачення".

За його словами, законопроект про внесення змін до деяких законів щодо суспільного телебачення та радіомовлення фракції "Народний фронт" переважно стосується приватизації телерадіокомпаній.

"Прочитайте ті зміни, які до нас надійшли від урядової фракції. Там 80% стосується закону про приватизацію та механізмів безконтрольної приватизації", - сказав М.Томенко.

При цьому нардеп зазначив, що фракція "Блок Петра Порошенка" і надалі вимагає від уряду розпочати створення суспільного телебачення.

Водночас М.Томенко пояснив: "Сьогодні йдеться про дискусію двох підходів: нашого підходу - європейської моделі суспільного телебачення, яке суспільство контролює, та урядової моделі приватизаційного механізму - все приватизувати, все розпродати та зробити телекомпанію в інтересах якоїсь політичної сили".

На його думку, доцільно було б відправити на повторне перше читання або на доопрацювання два законопроекти стосовно суспільного телебачення та радіомовлення.

У Верховній Раді зареєстровано два законопроекти про внесення змін до деяких законів щодо суспільного телебачення та радіомовлення: №1357 депутата Вікторії Сюмар ("Народний фронт") та №1357-1 (автор - М.Томенко).

Ці законопроекти стоять на порядку денному парламенту на вівторок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА