15:43 16.12.2014

"Український Рітейл" заперечує постачання товарів до мережі "Брусничка" під виглядом гуманітарної допомоги

2 хв читати
"Український Рітейл" заперечує постачання товарів до мережі "Брусничка" під виглядом гуманітарної допомоги

ТОВ "Український Рітейл", що входить до групи СКМ (обидва - Донецьк) і розвиває в Україні мережу фрешмаркетів "Брусничка", заперечує, що затриманий батальйоном "Дніпро-1" вантаж гуманітарного штабу Ріната Ахметова призначався для продажу в торгових точках мережі "Брусничка".

"Компанія "Український Р і тейл" спростовує заяви про те, що вантаж, затриманий біля селища Богатир (Донецька обл.) представниками батальйону "Дніпро-1", призначений для продажу в торгових точках мережі "Брусни чка". Те, що деякі найменування товарів, що представлені в гуманітарному вантажі, збігаються з найменуваннями товарів, присутніх в асортименті магазинів компанії, цілком природно, оскільки продукція для формування гуманітарних рейсів закуповується у постачальників, з якими співпрацює мережа", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в "Українському Рітейлі".

У компанії додали, "на блокпості біля селища Богатир представники батальйону "Дніпро-1" розкрили всі фури гуманітарного рейсу, які везли гуманітарну допомогу для мирних жителів Донбасу. Відкриття супроводжувалося фото і відеозйомкою, зокрема всередині фур. Зауважень до вантажу на момент огляду у представників батальйону "Дніпро-1" не виникло. Фото та відеоматеріали, які підтверджують наявність у складі вантажу продукції, не зазначені у супровідних документах, не надано".

Крім того, в компанії зазначають, що вантаж, затриманий представниками батальйону "Дніпро-1" біля селища Богатир це вже 12-й рейс, спрямований на Донбас гуманітарним штабом Ріната Ахметова.

"Усі без винятку продукти і товари призначені лише для мирних жителів", - додали в компанії.

Відповідно до звітів Гуманітарного штабу, волонтери роздали вже близько 1,4 млн пакетів із гуманітарною допомогою жителям Донбасу в містах Донецьк, Макіївка, Моспіне, Горлівка, Торез, Ясинувата, Харцизьк, Єнакієве, Свердловська тощо.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що у затриманому гуманітарному конвої Фонду Ріната Ахметова був асортимент супермаркетів "Брусничка". За наданими документами товари відвантажувалася на базах супермаркетів "Брусничка", розвантажувалися на базах ФК "Шахтар", під контролем батальйону бойовиків "Схід".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА