17:19 01.12.2014

Генпрокуратура вже розслідує діяльність Київського університету культури, заснованого Поплавським

2 хв читати

Генеральна прокуратура вже розпочала розслідування діяльності Київського університету культури, засновником якого є народний депутат та ректор Київського національного університету культури та мистецтв (КНУКіМ) Михайло Поплавський, заявляють у Міністерстві освіти і науки.

"Уже в середу (26 листопада - ІФ) до нас звернулася Генеральна прокуратура, і вона вже працює у цій справі, відстежуючи й інші питання, пов'язані з діяльністю цього вишу", - повідомив заступник міністра освіти Андрій Гевко на прес-конференції в понеділок.

Він нагадав, що цей виш було позбавлено ліцензії у зв'язку з підозрою в шахрайстві. "Дані, зазначені щодо професорсько-викладацького складу, вони ідентичні (складу Національного університету культури та мистецтва - ІФ). Дані про результати курсових робіт є ідентичними, кількість студентів, які навчалися в цих двох навчальних закладах - у приватному і державному, - вона також ідентична", - повідомив А.Гевко.

Він також поінформував, що Київський університет культури, починаючи з 2010 року, не видав жодного диплома бакалавра, спеціаліста чи магістра. "Тобто, виникає логічне запитання: чим займався цей навчальний заклад?", - зауважив заступник міністра освіти, додавши, що цей виш відраховував на четвертому курсі студентів, і вони переводилися в Київський національний університет культури і мистецтва.

"Керівництво університету так і не вийшло на зв'язок, ректор не відповідає, жодного зв'язку з цим вишем немає", - сказав А.Гевко.

Як повідомлялося, Київський університет культури позбавили ліцензії 26 листопада цього року.

Міністр освіти України Сергій Квіт 27 листопада заявив, що справу за фактом шахрайства з ліцензією на відкриття Київського університету культури, засновником якого є народний депутат Михайло Поплавський, буде найближчим часом передано до Генеральної прокуратури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА