16:36 21.11.2014

Порошенко та Байден обговорили питання енергетичної безпеки та проведення реформ в Україні

2 хв читати
Порошенко та Байден обговорили питання енергетичної безпеки та проведення реформ в Україні

Президент України Петро Порошенко та віце-президент США Джозеф Байден обговорили питання співпраці у сфері енергетики, оборони й реалізації реформ в Україні, заявляє глава Української держави.

"У найближчі кілька днів і тижнів координація співпраці у сфері безпеки, реформ, у сфері економіки та фінансів, енергетики буде надзвичайно продуктивною", - заявив П.Порошенко на спільній прес-конференції з Дж.Байденом у п'ятницю в Києві.

"Ми обговорили питання нашої співпраці в енергетиці, багато напрямків співпраці, починаючи з атомної енергетики та закінчуючи кризовою координацією у разі, якщо ситуація з постачанням газу буде під питанням", - розповів глава Української держави.

П.Порошенко нагадав, що раніше у Брюсселі було підписано документи для гарантування енергетичної безпеки України та ЄС. "І енергетичну безпеку Європи, і енергетичну безпеку України на сьогодні забезпечено", - наголосив він.

За словами президента, сторони також обговорили співпрацю України і США в реалізації реформ. П.Порошенко зазначив, що левова частка реформ увійшла до проекту коаліційної угоди, значна частина відображена в "Стратегії-2020". Найближчим часом представники України презентують стратегію реформ у ЄС і всьому світі. "Ми домовилися про значну допомогу, яку США та наші європейські партнери консультативно, фінансово зможуть надати нам для проведення реформ", - заявив він.

Крім того, президент подякував американській стороні за подальшу співпрацю в оборонній сфері. "Я переконаний, що це дуже допомагає нам у реалізації позиції захисту незалежності й суверенітету нашої держави", - зазначив П.Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА