14:06 22.10.2014

НАТО готове допомогти Україні в протезуванні й модернізації обладнання військових госпіталів для учасників АТО

1 хв читати
НАТО готове допомогти Україні в протезуванні й модернізації обладнання військових госпіталів для учасників АТО

Представники НАТО заявили про готовність посприяти Україні в рамках реалізації програми допомоги у фізичній реабілітації військовослужбовців усіх силових структур, які дістали поранень під час проведення антитерористичної операції на сході країни.

Як повідомляє в середу прес-служба Міністерства оборони України, ці питання обговорювали 21 жовтня на зустрічі представників Міноборони, Національної гвардії, Служби безпеки, Державної прикордонної служби, держслужби з НС, Міністерства соціальної політики та Українського науково-дослідного інституту протезування з координатором програми з боку НАТО Фредеріком Пежо.

"Представники Альянсу заявили про готовність сприяти Україні в рамках реалізації зазначеної програми щодо процесу протезування на українських підприємствах і за кордоном (зокрема подальшого сервісного обслуговування окремих українських військовослужбовців, які потребують особливих протезів, зокрема, сенсорних протезів верхніх кінцівок)", - ідеться в повідомленні.

Зарубіжні партнери також пообіцяли надати допомогу в модернізації обладнання визначених українською стороною реабілітаційних відділень військово-медичних клінічних центрів (госпіталів) і центрів санаторно-курортного лікування, модернізації обладнання українських підприємств із виготовлення протезів і підготовки (підвищення кваліфікації) медичного персоналу, якого долучатимуть до процесу фізичної та психологічної реабілітації українських військовослужбовців.

Практична реалізація цих заходів розпочнеться вже 2014 року. Частину фінансування надаватимуть за рахунок коштів, раніше передбачених бюджетом НАТО на проведення заходів співпраці з Російською Федерацією. Надалі очікується створення відповідного трастового фонду НАТО, де розглядатимуть Болгарію країну-лідера.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА