16:19 25.09.2014

Російський конвой не є гуманітарним, це інтервенція на територію України - Порошенко

2 хв читати
Російський конвой не є гуманітарним, це інтервенція на територію України - Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявляє, що російський конвой не є гуманітарним, насправді, це інтервенція на територію України

"Російський конвой є не гуманітарним. Ми це розглядаємо як інтервенцію на територію України, і це частина тих дій, які ми маємо зупинити", - сказав він, представляючи "Стратегію 2020" у Києві в четвер.

За словами президента, у білих вантажівках завозили "командну апаратуру в Луганськ" через ту ділянку кордону, яку українська сторона не контролює.

П.Порошенко додав, що українська сторона від самого початку демонструвала готовність співпрацювати в питанні надання російської гуманітарної допомоги, проте Росія відмовлялася співпрацювати в цій сфері не лише з Україною, а й з Міжнародним комітетом Червоного Хреста.

Як повідомлялося, 22 серпня російська колона із 262 КамАЗів із гуманітарною допомогою прибула до Луганська. Українські прикордонники та митники були заблоковані на пункті пропуску "Донецьк" (РФ) й оформили лише 34 автомобілі, внаслідок чого колона з вантажем вирушила до Луганська без супроводу представників Міжнародного комітету Червоного Хреста та з порушенням попередніх домовленостей з українською стороною.

Другий "гумконвой" доставив вантаж до Луганська 13 вересня. Українська сторона заявила про незаконне його переміщення на територію країни. "Українські прикордонники і митники не були допущені до перевірки та оформлення вантажу і транспортних засобів. Представники Червоного Хреста вантаж не супроводжують, його вміст невідомий", - заявили в РНБО.

Третій так званий гумконвой прибув до Донецька 13 вересня. Українська сторона та представники Міжнародного комітету Червоного Хреста не були ознайомлені з вмістом вантажу. МЗС України направило РФ офіційну ноту з протестом щодо неправомірних дій стосовно України, грубих порушень територіальної цілісності та суверенітету країни.

24 вересня заступник глави МНС РФ Володимир Степанов заявив, що його відомство збирає черговий конвой гуманітарної допомоги для жителів південного сходу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА