12:46 16.09.2014

Фюле: Рішення відкласти застосування торговельної частини асоціацію з Україною було ухвалено на прохання Києва

2 хв читати
Фюле: Рішення відкласти застосування торговельної частини асоціацію з Україною було ухвалено на прохання Києва

Рішення відкласти застосування торговельної частини Угоди про асоціацію між Україною і ЄС до кінця 2015 року продиктоване складною ситуацією, в якій опинилася економіка України, заявляє комісар ЄС з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле.

"Було українське прохання відкласти тимчасове застосування торговельної частини Угоди про асоціацію", - сказав Ш.Фюле у вівторок, виступаючи в Європарламенті.

Він наголосив, що українська сторона, відчуваючи проблеми у зв'язку з подіями на сході країни, а також у зв'язку з незаконною анексією Криму, висловила бажання отримати більше часу для того, щоб підготуватися до застосування тарифів, які були погоджені під час підготовки Угоди про асоціацію.

Ш.Фюле також наголосив, що головне досягнення - збереження незмінним тексту Угоди про асоціацію, підписаного 27 червня цього року. "У нас зараз буде ратифікація. У нас буде тимчасове застосування політичної частини, у нас буде продовження реформ", - сказав комісар.

Він зазначив, що питання про проведення необхідних реформ, зокрема, обговорювалося під час зустрічей у суботу, 13 вересня, між президентом Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу, президентом України Петром Порошенком прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком.

Як повідомлялося, у понеділок президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради проект закону про ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Заплановано, що Верховна Рада та Європейський парламент синхронно ратифікують Угоду про асоціацію Україна-ЄС 16 вересня.

Водночас Україна і ЄС домовилися на рік відкласти застосування Угоди про асоціацію в частині функціонування зони вільної торгівлі - до 31 грудня 2015 року. У цей же період діятимуть односторонні преференційні заходів, які ЄС вже застосовує стосовно України, а також продовжує діяти преференційний режим торгівлі між РФ і Україною в рамках зони вільної торгівлі СНД.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА