10:54 16.09.2014

Комісія ВР щодо подій під Іловайськом хоче заслухати всіх - від рядових бійців до генералів-керівників операції

2 хв читати
Комісія ВР щодо подій під Іловайськом хоче заслухати всіх - від рядових бійців до генералів-керівників операції

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з питань розслідування обставин трагічних подій, які призвели до загибелі і захоплення в полон бійців під Іловайском, має намір заслухати на своїх подальших засіданнях усіх - від генералів, які керували операцією, до рядових бійців, які в ній брали участь.

"Ми хочемо знати правду, і для цього нам потрібні думки не лише генералів, але вони теж важливі, оскільки саме генерали приймали рішення і посилали в бій бійців", - сказав керівник комісії, народний депутат (фракція "Батьківщина") Андрій Сенченко журналістам у понеділок у Києві.

Він пояснив: "Нас цікавлять і думки, безумовно, командирів батальйонів, думки командирів взводів, відділень і просто людей, які захищали безпосередньо зі зброєю в руках нашу Батьківщину".

А.Сенченко зазначив, що комісія також має намір зібрати думки широкого загалу людей, які так чи інакше мають відношення до трагічних подій під Іловайськом, з тим, щоб відновити "виразну, чітку картину події".

При цьому під час засідання ТСК, що відбулося в понеділок у Києві, А.Сенченко серед завдань, які постають перед комісією, назвав те, що комісія своїм розслідуванням має намір не допустити впливу на перебіг розслідування, яке проводить Генпрокуратура.

Крім того, висновки комісії, на думку А.Сенченко, будуть важливі для побудови якісно нової армії та системи її управління.

Відповідаючи на запитання журналістів про кількість загиблих під Іловайском, він зазначив: "Це - одне з головних питань, оскільки була дуже суперечлива інформація у спікерів АТО, відомств".

За словами керівника ТСК, комісія відправила запити з проханням подати інформацію про загиблих у різні відомства. Потім комісія порівняє отриману інформацію.

Як зазначив А.Сенченко, ТСК активно працює зі Службою безпеки України, яка займається звільненням полонених, щоб коригувати інформацію про загиблих.

За його словами, серед тих, хто вважається безвісти зниклими, значна частина - бійці, які перебували під Іловайськом.

"Є великі, при чому до кінця не підтверджені цифри зниклих безвісти. У цих зниклих безвісти, на жаль, криється значна частина загиблих", - сказав А.Сенченко.

Він наголосив: "Достовірної інформації про втрати, про тих, їто потрапили в полон, про безвісти зниклих на сьогоднішній день жодне відомство в країні не видало".

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на засіданні комісії заступником її голови було призначено народного депутата з фракції "УДАР" Марію Іонову.

Наступне засідання комісії відбудеться у понеділок, 22 вересня.

Як зазначив А.Сенченко, ТСК спробує завершити свою роботу до парламентських виборів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА