11:26 26.06.2014

У структурі РНБО з часом буде відновлено Інститут національної безпеки - Порошенко

2 хв читати
У структурі РНБО з часом буде відновлено Інститут національної безпеки - Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявляє про перспективу відновлення в структурі Ради національної безпеки та оборони Інституту національної безпеки.

"У перспективі на базі Інституту стратегічних досліджень в структурі РНБО ми відновимо Інститут національної безпеки", - сказав П.Порошенко на зустрічі з новопризначеним радником президента Володимиром Горбуліним, повідомляє прес-служба глави держави.

Президент також відзначив необхідність чіткої стратегії та ефективних рішень у сфері безпеки України.

"Тема безпеки є першочерговим пріоритетом і з позиції міжнародної безпеки, і боєздатності армії, і оборонно-промислового комплексу", - сказав П.Порошенко.

У свою чергу, В.Горбулін подякував президенту за його пропозицію і запевнив, що буде робити все для того, щоб "у нашій рідній Україні був мир, спокій, і буду вирішувати всі питання, пов'язані з національною безпекою, на високому рівні".

Президент України П.Порошенко призначив колишнього секретаря Ради національної безпеки, академіка НАНУ В.Горбуліна своїм радником указом від 26 червня.

В.Горбулін - український політик. Доктор технічних наук (1994), професор (1995), академік Національної Академії наук України (1997). У 1992-1994 роках - генеральний директор Національного космічного агентства України. Член Міжнародної академії астронавтики. З серпня 1994 року - секретар Ради національної безпеки при президентові України, з жовтня 1994 р., потім з березня 2000 року - радник президента України з питань національної безпеки.

Лауреат Державної премії України у сфері науки і техніки (2002), лауреат Державної премії СРСР у сфері науки і техніки (1990), лауреат премії НАН України ім. М.Янгеля (1988). Заслужений машинобудівник України (1994).

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА