12:16 05.03.2014

Лавров вважає спробою загострити відносини Росії із Заходом заяву про переговори навколо розміщення ПРО США в Україні в обмін на фіндопомогу

2 хв читати
Лавров вважає спробою загострити відносини Росії із Заходом заяву про переговори навколо розміщення ПРО США в Україні в обмін на фіндопомогу

Глава Міністерства закордонних справ РФ Сергій Лавров вважає заяви про переговори, пов'язані з обміном фінансової допомоги на розміщення американської ПРО в Україні, спекуляціями та спробою загострення відносин між Росією та Заходом.

"Якщо це так, то ми маємо черговий приклад того, як за цілковитого потурання наших західних партнерів ті, хто зараз засідає у Верховній Раді, намагаються спекулювати на відносинах між Росією та Заходом і намагаються загострювати ці відносини, сподіваючись у каламутній воді щось там упіймати", - сказав С.Лавров на прес-конференції за підсумками переговорів зі своїм іспанським колегою Хосе Мануелем Гарсіа-Маргальо.

При цьому глава МЗС РФ наголосив, що не чув заяви про те, що українська сторона провадить переговори щодо розміщення американської ПРО на своїй території в обмін на фінансову допомогу.

С.Лавров застерігає західні країни від підтримки людей, що прийшли до влади в Україні неконституційним шляхом. "Якщо ми даємо такі поблажки тим, хто зараз намагається керувати нашим великим добрим історичним сусідом, то всі мають розуміти, що поганий приклад дуже заразливий, і необхідно бути послідовним в усьому без будь-яких подвійних стандартів", - сказав С.Лавров.

Як заявив глава російського зовнішньополітичного відомства, корінь проблем у ситуації з Україною полягає в тому, що "світова спільнота своєчасно не змогла дружно відреагувати на антиурядові протести, які здійснювалися з грубим порушенням закону України озброєними людьми, навпаки, ці протести підтримували і навіть заохочували".

"Найгарячіша фаза цієї кризи, гаряча у переносному розумінні, розпочалася, коли у порушення Конституції України сталося, по суті, збройне захоплення влади, і легітимно обраного президента було відсторонено методом, який не передбачений ні Конституцією, ні законами України", - сказав С.Лавров.

У свою чергу Х.М.Гарсіа-Маргальо заявив на прес-конференції, що в ситуації з Україною необхідно поважати міжнародне право і законодавчі основи української держави.

"Територіальна цілісність та незалежність держави мають бути завжди поважані. Міжнародне право, безумовно, необхідно додержувати згідно зі Статутом ООН, також Гельсінський договір та договори між Росією і Україною від 1997 року", - сказав він.

Він зазначив, що згідно з Конституцією України країна неділима, а Крим є її частиною.

За словами іспанського міністра, не "можна логікою конфронтації підміняти логіку діалогу".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА