13:07 28.01.2014

ВР переголосувала чотири закони замість дев’яти скасованих

2 хв читати
ВР переголосувала чотири закони замість дев’яти скасованих

(оновлена)

Верховна Рада України переголосувала пакетом без обговорення чотири закони замість дев’яти скасованих, що до цього були ухвалені 16 січня поточного року.

Таке рішення підтримали 257 із 412 депутатів.

Депутати переголосували за закони "Про внесення зміни до ст. 197 Податкового кодексу України про звільнення від обкладення податком на додану вартість операцій з ввезення на митну територію України природного газу", "Про внесення зміни до Закону України "Про безоплатну правову допомогу" щодо відстрочки набуття чинності положень п.6 розділу VI "Прикінцеві та перехідні положення", "Про внесення зміни до Кримінального кодексу України про відповідальність за заперечення чи виправдання злочинів фашизму" та "Про внесення зміни до ст. 297 Кримінального кодексу України про відповідальність за осквернення або руйнування пам'ятників, споруджених на згадку про радянських воїнів-визволителів у Другій світовій війні, учасників партизанського руху, підпільників, жертв нацистських переслідувань, а також воїнів-інтернаціоналістів та миротворців".

Закон про зміни до закону "Про безоплатну правову допомогу", внесений народним депутатом Дмитром Шпеновим (фракція Партії регіонів) передбачає відстрочення дії закону на один рік - з 1 січня 2015 року у зв'язку з відсутністю фінансування.

Законопроект про введення відповідальності за осквернення пам'ятників внесений народними депутатами Петром Симоненком та Ігорем Алексєєвим (фракція Комуністичної партії України ) і розроблений, згідно з пояснювальною запискою, "на вимогу багатьох ветеранів Великої Вітчизняної війни, з метою збереження та захисту історичної пам'яті". Згідно з цим законом посилюється кримінальна відповідальність за "осквернення або руйнування братської могили або могили Невідомого солдата, пам'ятника, спорудженого у пам'ять тих, хто боровся проти нацизму в роки Другої світової війни - радянських воїнів-визволителів, учасників партизанського руху, підпільників, жертв нацистських переслідувань, а також воїнів-інтернаціоналістів та миротворців".

"Ухвалення цього законопроекту обумовлено поширенням фактів осквернення і руйнування військових святинь. Останнім часом у місті Львові (вул. Стрийська) були зафіксовані факти осквернення Монумента слави і Монумента воїнам-визволителям у місті Червоноград (Львівська область) фашистською свастикою і образливими для ветеранів війни написами. Такі дії справедливо громадяни сприймають як знущання над героїчним минулим нашого народу і священною пам'яттю про тих, хто ціною власного життя врятував світ від коричневої чуми - фашизму", - пояснюють депутати.

Ще одним законом авторства П.Симоненка та І. Алексєєва запропоновано запровадити кримінальну відповідальність за заперечення чи виправдання злочинів фашизму.

Верховна Рада також підтвердила своє рішення від 16 січня про звільнення імпорту природного газу від ПДВ, ухваливши законопроект авторства депутата-регіонала Сергія Кацуби.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА