13:45 13.01.2014

Київ закликає іноземних дипломатів бути стриманими в оцінках подій в Україні, які належать до питань внутрішнього розвитку держави

2 хв читати

Україна розраховує, що іноземні держави та організації утримаються від підтримки протиправних дій і спроб порушити спокій у суспільстві з боку громадян самої України.

Як повідомляється на сайті Міністерства закордонних справ України, про це йшлося в понеділок на зустрічі керівників органів державної влади України з главами дипломатичних місій держав-членів ЄС, США та Канади, під час якої обговорювалися події біля Києво-Святошинського суду 10-11 січня.

Українська сторона висловила переконання, що оголошення вироку "васильківським терористам" в Києво-Святошинському суді не має жодного стосунку до акцій на майдані Незалежності, а могло бути використано як привід для провокацій.

Щодо подальших подій після оголошення вироку в повідомленні зазначено: "Деякі народні депутати, прикриваючись своїм статусом народного депутата України, вступали у силове протистояння з силами правопорядку, блокували будівлю суду та проїжджу частину навколо нього. При цьому результати медичного огляду тих із них, хто постраждав унаслідок сутичок із міліцією, свідчать про непоодинокі факти перебування у стані алкогольного сп’яніння. Це стосується також і одного з відомих опозиційних політиків".

У контексті того, що сталося, українська сторона заявила іноземним дипломатам: "В Україні розраховують, що міжнародні партнери нашої держави залишатимуться об’єктивними і неупередженими спостерігачами, демонструватимуть стриманість в оцінках подій в Україні, які належать до питань внутрішнього розвитку держави. У нашій країні, передусім у дусі відданості загальноєвропейським цінностям і стандартам, також розраховують, що іноземні держави та організації утримуватимуться від підтримки протиправних дій, спроб розхитати човен національного спокою, а натомість робитимуть посильний внесок у стабілізацію ситуації в Україні".

Водночас уряд України готовий до діалогу з міжнародними партнерами з цих питань, якщо він відбуватиметься в конструктивному дусі, в атмосфері відкритості та взаємоповаги.

Згідно з інформацією МЗС, українську сторону на зустрічі з послами представляли міністр закордонних справ Леонід Кожара, заступник міністра внутрішніх справ Віктор Ратушняк, перший заступник міністра охорони здоров'я Олександр Качур, заступники генерального прокурора Віктор Войцишен і Лілія Фролова, перший заступник глави Служби безпеки України Володимир Тоцький.

10 січня Києво-Святошинський суд Київської області визнав винними "васильківських терористів" Ігоря Мосійчука, Володимира Шпару та Сергія Бевза в намірі здійснити вибух пам'ятника Леніну у Борисполі під час святкування Дня Незалежності в 2011 році та засудив кожного з них до шести років позбавлення волі. Активісти намагалися перешкодити виїзду автозака з ув'язненими. Сталися сутички між беркутівцями і протестувальниками.

Пізніше активісти Автомайдану заблокували автобуси зі співробітниками "Беркута" біля Святошинського районного управління ГУ МВС України м. Києва. Активісти вимагали від силовиків зняти маски, щоб показати обличчя. Екс-глава МВС Юрій Луценко дістав серйозних травм, намагаючись запобігти сутичкам між мітингувальниками та силовиками. Його госпіталізували.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА