14:54 05.11.2013

У затримці з ухваленням низки законів Томенко вбачає "тихий відхід влади від євроінтеграції"

2 хв читати
У затримці з ухваленням низки законів Томенко вбачає "тихий відхід влади від євроінтеграції"

Голова комітету з питань свободи слова та інформації Верховної Ради Микола Томенко підозрює, що українська влада потихеньку відмовляється від своїх євроінтеграційних намірів, оскільки не ухвалює необхідних для цього законів.

"Сьогодні неготовність голосувати за вирішення питання Тимошенко - це не випадкова позиція. Вона пов'язана з двома законопроектами, які були абсолютно чітко і однозначно узгоджені як обов'язкові законопроекти до підписання угоди про асоціацію у Вільнюсі - законопроект про створення громадського телебачення, і про раздержавлення друкованих ЗМІ", - сказав він на брифінгу у вівторок.

За його словами, ще місяць тому і керівництво Партії регіонів, і Адміністрація президента відзвітували про те, що вони зроблять все для того, щоб ці законопроекти були підтримані та проголосовані в парламенті.

"Протягом трьох пленарних тижнів за вказівкою уряду в апараті Верховної Ради відбувається така ситуація, що перед погоджувальною радою ці законопроекти, які комітет вже давно підготував, потрапляють у розклад на четвер другим або третім питанням, однак коли в четвер справа доходить до голосування, ці законопроекти виявляються в списку питань на 49 або 50 місці. За нашою інформацією, адміністрація президента і уряд провели нараду і дійшли висновку про те, що напередодні президентської виборчої кампанії було б абсолютно неправильно починати роздержавлення державних газет, які висвітлюватимуть президентську кампанію і розповідатимуть про славні діяння чиновників, а, тим паче, створювати громадське телебачення, і, таким чином, ставити під загрозу ресурс першого національного телеканалу та обласних телерадіокомпаній", - сказав М.Томенко.

За його словами, те, що влада відмовилася підтримати закон про роздержавлення друкованих ЗМІ та громадського телебачення, свідчить про те, що "сьогодні влада реалізує сценарій тихого відходу від європейської інтеграції, провалу підписання угоди і має намір потихеньку дистанціюватися й перейти у систему відносин з Росією і активної участі в Митному союзі".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА