17:30 31.10.2013

Залишаючи лікарню Тимошенко, Кваснєвський запевнив прибічників екс-прем'єра, що з нею "все буде добре"

3 хв читати
Залишаючи лікарню Тимошенко, Кваснєвський запевнив прибічників екс-прем'єра, що з нею "все буде добре"

Спостерігачі від Європейського парламенту екс-президент Польщі Александр Кваснєвський та колишній президент Європарламенту Пет Кокс поїхали з ЦКЛ № 5 (Харків), де проходить курс лікування екс-прем'єр України Юлія Тимошенко.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", кортеж з мікроавтобусом, в якому перебували П.Кокс і А.Кваснєвський, залишив територію лікарні в супроводі машини ДАІ о 17.03, як зазвичай, не зупиняючись біля журналістів, які очікували перед входом до ЦКЛ.

Водночас прибічники екс-прем'єра, що чергували в холі лікарні, запитали А.Квасьнєвського, що буде з Ю.Тимошенко, на що він відповів: "Все буде добре , ми над цим працюємо".

Крім того, за інформацією джерела агентства, спостерігачі планують повернутися до України наступного тижня, ймовірно 7-8 листопада.

Прибічники Ю.Тимошенко, які чергують під лікарнею, проводили машини, скандуючи "Юлі - волю!"

На території ЦКБ спостерігачі Європарламенту перебували понад годину.

Спостерігачі від ЄП прилетіли до Києва 29 жовтня. До від'їзду до Харкова вони зустрічалися з прем'єр-міністром України Миколою Азаровим та секретарем РНБО Андрієм Клюєвим. За інформацією газети "КоммерсантЪ" А.Кваснєвський та П.Кокс також зустрілися з народними депутатами від Партії регіонів, які просили переконати опозицію, що питання Тимошенко - "проблема не лише влади" і передали їм тексти законопроектів, пов'язаних із вирішенням цього питання, що попередньо заплановано розглянути на засіданні Верховної Ради 5 листопада.

Це вже другий візит А.Кваснєвського і П.Кокса до України після рішення про продовження місії на місяць, до 12 листопада. Перший відбувся минулого тижня - 21-22 жовтня.

Як повідомлялося, П.Кокс і А.Кваснєвський є спостерігачами від Європарламенту щодо судових процесів над Ю.Тимошенко, вони розпочали роботу 11 червня 2012 року. Відповідних домовленостей було досягнуто між М.Азаровим і президентом Європарламенту Мартіном Шульцем. Пізніше їх мандат було розширено: окрім справ Ю.Тимошенко, вони також спостерігали за справами екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і колишнього тимчасово виконувача обов'язків міністра оборони Валерія Іващенка.

18 квітня 2013 року доповідь місії обговорювали в Страсбурзі в рамках засідання Конференції президентів Європейського парламенту. За підсумками дискусії було ухвалено рішення про продовження місії до вересня цього року.

4 жовтня 2013 року стало відомо, що А.Кваснєвський та П.Кокс передали Ю.Тимошенко пропозицію про лікування в Німеччині і екс-прем'єр пристала на неї. Крім того, вони подали президенту України прохання про помилування Ю.Тимошенко.

15 жовтня на позачерговому засіданні конференції президентів ЄП мандат наглядової місії було продовжено ще на місяць - до 12 листопада. Її висновки матимуть вирішальне значення у разі ухвалення Євросоюзом рішення про те, чи слід підписувати Угоду про асоціацію з Україною.

25 жовтня народний депутат від "Батьківщини" Сергій Соболєв оприлюднив відкритий лист Ю.Тимошенко, в якому екс-прем'єр обіцяє заради євроінтеграції України приймати всі пропозиції наглядової місії ЄП, "якими б важкими вони не були". Окрім того, Ю.Тимошенко обіцяє, якщо місія ЄП відмовиться від процедури її помилування і вирішить, що проблему потрібно вирішувати шляхом ухвалення закону, фракція "Батьківщини" підтримає той законопроект, що буде узгоджено з П.Коксом і А.Кваснєвським.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА