12:46 28.05.2013

Романюк виступає за розширення повноважень Верховного Суду України

1 хв читати

Голова Верховного Суду України Ярослав Романюк сподівається, що ще на нинішній сесії Верховної Ради депутати розглянуть законопроект про розширення повноважень Верховного Суду.

Як розповів Я.Романюк у вівторок журналістам у Києві, "завданням Верховного Суду наразі є забезпечення єдності судової практики". "Тих повноважень, які були раніше, було недостатньо. Йдеться не так про повернення повноважень, як про надання Верховному Суду тих повноважень, які дали б змогу впливати на правозастосовчу практику в судах і забезпечувати застосування одного й того самого закону до різних осіб у різних справах однаково", - зазначив він.

Відповідаючи на запитання про те, які кроки вже зроблено для того, щоб на законодавчому рівні забезпечити розширення повноважень суду, Я.Романюк сказав: "Такі кроки вже зроблено. Вже розробляється законопроект про надання Верховному Суду додаткових повноважень. Наразі триває робота над цим законопроектом".

Голова Верховного Суду висловив сподівання, що до завершення поточної сесії парламенту цей законопроект буде прийнято бодай у першому читанні. "Ми прагнемо того, щоб цей законопроект було реалізовано ще до кінця цієї сесії парламенту. Не можу стверджувати, що його буде ухвалено, принаймні, ми намагаємося, щоб він був прийнятий хоча б у першому читанні", - додав Я.Романюк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА