14:12 22.04.2013

Заступник глави Мiненерговугiлля Макуха i директор "Укренерго" Ходакiвський подали у вiдставку

2 хв читати

Заступник мiнiстра енергетики та вугiльної промисловостi Володимир Макуха i директор Нацiональної енергетичної компанiї (НЕК) "Укренерго" Анатолiй Ходакiвський подали у вiдставку, повiдомив агентству "Iнтерфакс-Україна" глава Мiненерговугiлля Едуард Ставицький в понедiлок.

Водночас вiн не став розкривати кандидатури, якi вiн бачить на вакантних посадах.

"Рiшення (про нового директора "Укренерго"- IФ) ще не ухвалено. Це посада (заступник голови Мiненерговугiлля - IФ), щодо якої приймає рiшення президент України. Я ще нiкого не подав на розгляд", - сказав Е. Ставицький.

В.Макуха з червня 2007 до сiчня 2011 року працював заступником мiнiстра палива та енергетики України, пiсля реорганiзацiї вiдомства з сiчня-2011 обiймав посаду заступника мiнiстра - керiвника апарату Мiнiстерства енергетики та вугiльнiй промисловостi.

Iз жовтня 2009 року "Укренерго" керував А.Ходаковський, який прийшов на цю посаду з посади заступника директора з економiки та фiнансiв НЕК.

Як повiдомлялося, згiдно з указом президента України "Деякi питання органiзацiї роботи мiнiстерств, iнших центральних органiв влади" № 1199 вiд 24 грудня 2010 року, мiнiстр може мати першого заступника та заступника мiнiстра - керiвника апарату. У разi потреби за рiшенням голови держави в мiнiстерствi вводиться ще одна посада заступника мiнiстра.

Всiх заступникiв мiнiстра призначають на посади за поданням прем'єр-мiнiстра, внесеним на пiдставi пропозицiй мiнiстра, та звiльняють з посад згiдно з рiшенням президента.

Мiненерговугiлля України з грудня 2012 року очолює Е.Ставицький, в якого один перший заступник Iгор Попович (курирує вугiльну промисловiсть) i два заступника - Сергiй Чех i В.Макуха (керiвник апарату мiнiстерства).

"Укренерго" експлуатує магiстральнi i мiждержавнi лiнiї електропередачi, а також здiйснює централiзовану диспетчеризацiю об'єднаної енергосистеми країни. НЕК є державним пiдприємством, яке перебуває у пiдпорядкуваннi Мiнiстерства енергетики та вугiльної промисловостi. Директора "Укренерго" затверджують на посадi згiдно з наказом глави Мiненерговугiлля.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА