16:34 01.04.2013

Тимошенко хоче бути присутньою під час допиту Тарути у справі Щербаня - Власенко

2 хв читати
Тимошенко хоче бути присутньою під час допиту Тарути у справі Щербаня - Власенко

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко хоче бути присутньою під час допиту бізнесмена Сергія Тарути в судовому засіданні на стадії досудового слідства у справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня, стверджує захисник екс-прем'єра Сергій Власенко.

"Юлія Володимирівна написала відповідну заяву на ім'я начальника Качанівської колонії Колпащикова ще тиждень тому", - сказав С.Власенко кореспонденту "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

Як повідомлялося, раніше суд задовольнив клопотання захисту та призначив допит С.Тарути як свідка у справі Щербаня на вівторок, 2 квітня.

Члена виконкому Ліберальної партії, депутата Верховної Ради Є.Щербаня розстріляли 3 листопада 1996 року в аеропорту Донецька після прибуття з Москви. Злочинці зникли з місця події на автомобілі. Є.Щербань, його дружина і механік померли внаслідок поранень. Бортінженер літака помер у лікарні від вогнепального поранення в шию. Правоохоронні органи виключили політичну версію вбивства і як основну розробляли кримінальну.

Син Є.Щербаня, депутат Донецької облради Руслан Щербань 4 квітня 2012 р. заявив, що передав Генпрокуратурі документи про можливу причетність екс-прем'єрів Ю.Тимошенко і Павла Лазаренка до вбивства його батька.

18 січня 2013 р. генпрокурор Віктор Пшонка заявив про завершення розслідування кримінальної справи щодо вбивства Є.Щербаня, Ю.Тимошенко вручено повідомлення в підозрі її в організації спільно з П.Лазаренком умисного вбивства з корисливих мотивів.

Ю.Тимошенко та П.Лазаренко категорично спростовують свою причетність до вбивства.

У лютому-березні 2013 року в суді на стадії досудового слідства у справі Щербаня було допитано трьох свідків обвинувачення й одного свідка захисту.

Ю.Тимошенко на допитах не була присутньою, хоча її захист неодноразово заявляв про бажання екс-прем'єра особисто брати участь у цих допитах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА