12:59 18.04.2023

БФ Родини Жебрівських розпочав програму реабілітації військовослужбовців у київській клініці "Оберіг"

2 хв читати
БФ Родини Жебрівських розпочав програму реабілітації військовослужбовців у київській клініці "Оберіг"

 Благодійний фонд Родини Жебрівських розпочав програму реабілітації військовослужбовців у клініці "Оберіг".

"Кожного дня з фронту в лікарні потрапляють поранені бійці, яким необхідна термінова і якісна медична допомога. (…) На жаль, дуже часто випадки складні, і (пацієнти – ІФ-У) потребують довгої реабілітації", - повідомляється у пресрелізі фонду.

Задля допомоги пораненим військовослужбовцям Благодійний фонд Родини Жебрівських уклав договір із Медичним центром «Універсальна клініка "Оберіг"».

У межах програми поранені захисники зможуть пройти індивідуальну медично-реабілітаційну програму "Реабілітація пацієнтів з важкими обмеженнями життєдіяльності".

У програмі реабілітації вже взяли участь 12 військовослужбовців, вісім із яких продовжують відновлення. Наймолодшому з них 20 років.

"Хлопці, якими ми опікуємося, пройшли через пекло. І шлях реабілітації теж буде непростим. Але ми можемо підтримати їх на цьому шляху", - зазначила засновниця БФ Родини Жебрівських, голова Наглядової ради компанії "Фармак" Філя Жебровська, слова якої наведено у повідомленні. Вона наголосила, що допомога українським захисникам для фонду в пріоритеті.

Згідно з пресрелізом, ця програма для поранених захисників передбачає комплексне лікування та реабілітацію пацієнтів із тяжким руховим, мовним та когнітивним (інтелектуальним) дефіцитом. Переважно це лежачі пацієнти, які потребують постійного стороннього догляду. Наприклад, пацієнти з тяжкою черепно-мозковою чи спинальною травмою, інсультом.

"Реабілітація відбувається поступово і потребує часу. У нас вже є позитивні результати у випадках з такими пацієнтами. Є пацієнти, які потрапляють до нас – знерухомлені, а після лікування – виходять із відділення своїми ногами з (або без) допоміжних засобів. Звісно, коли в країні війна – підтримати таких пацієнтів вкрай актуально, оскільки кількість тяжких травм значно вища, ніж в мирний час", – зазначила лікар-невролог клініки "Оберіг" Ірина Гаврилів.

Під час Великодніх свят волонтери фонду завітали до військових, що підтримати їх спілкуванням у процесі відновлення.

Благодійний фонд Родини Жебрівських – всеукраїнська благодійна організація, заснована у 2011 році. Благодійний фонд Родини Жебрівських та фармацевтична компанія "Фармак" є частинами діяльності Родини Жебрівських і відповідають за благодійну та бізнес-діяльність родини. Пріоритетними напрямами є освітня, оздоровча та культурна діяльність. Також Фонд надає постійну допомогу армії з 2014 року, а з початку повномасштабного вторгнення ця допомога становила понад 66 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

AstraZeneca вилучає з обігу вакцину проти COVID-19

В Україні не зафіксовано жодного випадку несприятливих наслідків після вакцинації проти COVID-19 - Кузін

Алгоритми ШІ можуть підвищити точність діагностики, але повноцінно замінити медика наразі не можуть - експерти

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА