15:20 25.01.2022

Pfizer та BioNTech розпочали випробування вакцини від штаму "омікрон" коронавірусу серед осіб 18-55 років

2 хв читати
Pfizer та BioNTech розпочали випробування вакцини від штаму "омікрон" коронавірусу серед осіб 18-55 років

У компаніях Pfizer та BioNTech у вівторок заявили, що розпочали клінічні випробування серед осіб віком 18-55 років вакцини від штаму коронавірусу "омікрон".

"Pfizer і BioNTech сьогодні оголосили про початок клінічних випробувань з метою оцінити безпечність, переносимість та здатність викликати імунну відповідь вакцини від "омікрону" у здорових дорослих віком від 18 до 55 років", - йдеться в пресрелізі компаній.

У заяві зазначено, що у дослідженні візьмуть участь до 1 420 осіб, їх розділять на три групи. Отже, під час випробування вивчать різні режими застосування і вже наявної вакцини від COVID-19 компанії Pfizer та BioNTech, і вакцини від штаму "омікрон". У дослідженні візьмуть участь деякі учасники третьої фази випробувань дози бустерної вакцини від COVID-19.

До першої групи увійдуть приблизно 615 осіб. Кожна з них отримала дві дози звичайної вакцини Pfizer від COVID-19 за 90-180 днів до початку цих випробувань. Під час самого дослідження учасники цієї групи отримають одну чи дві дози вакцини від "омікрону". У другій групі буде близько 600 осіб, їм ввели три дози наявної вакцини Pfizer за 90-180 днів до випробувань. Під час дослідження ці учасники отримають одну дозу звичайної вакцини від COVID-19 або вакцини проти варіанта "омікрон". До третьої групи набрали осіб, які раніше не пройшли вакцинації від коронавірусу: тепер вони отримають три дози вакцини, призначеної спеціально проти "омікрону".

"Це дослідження є частиною нашого наукового підходу із розробки вакцини на основі варіанта коронавірусу, яка досягне такого ж рівня захисту проти "омікрону", як у випадку з попередніми варіантами, але з більшою тривалістю захисту", - заявив голова BioNTech Угур Сахін.

Раніше в січні генеральний директор Pfizer Альберт Бурла заявив, що вакцина проти штаму "омікрон" буде готова до весни.

За його словами, виробничий процес уже частково запущено. Він зазначив, що вакцина буде ефективна і проти "омікрону", і проти інших типів коронавірусу COVID-19.

Зі свого боку гендиректор компанії Moderna Стефан Бансель раніше в ефірі телеканалу CNBC повідомив, що триває робота над спеціальною бустерною дозою вакцини проти "омікрону".

Штам коронавірусу COVID-19 "омікрон" було виявлено минулого листопада на півдні Африки. Вважається, що штам "омікрон" викликає значно менше важких наслідків у разі зараження, ніж його "попередники". Водночас він перевершує їх за швидкістю поширення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні не зафіксовано жодного випадку несприятливих наслідків після вакцинації проти COVID-19 - Кузін

Алгоритми ШІ можуть підвищити точність діагностики, але повноцінно замінити медика наразі не можуть - експерти

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА