16:17 18.01.2022

Бустерна доза вакцини CoronaVac дає хорошу імунну відповідь і захищає від "омікрону" - дослідження

2 хв читати
Бустерна доза вакцини CoronaVac дає хорошу імунну відповідь і захищає від "омікрону" - дослідження

Бустерна доза вакцини CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac Life Sciences викликає хорошу імунну відповідь і створює ефективний захист від штаму "омікрон".

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в компанії "Лекхім", яка постачає вакцину в Україну, такі дані надала компанія Sinovac Life Sciences за результатами науково-клінічного дослідження третьої фази 3 CoronaVac03CL, проведеного серед дорослих.

"Учасники випробування отримали бустерну дозу вакцини Sinovac через шість місяців після першої дози. Результати цього науково-клінічного дослідження свідчать, що такий графік вакцинації сприяє посиленню загальної кількості нейтралізуючих антитіл IgG і противірусної клітинної імунної відповіді, заснованої на гамма-інтерфероні (IFN-γ), що утворює Т-лімфоцити", - повідомили в компанії.

При цьому в ній зазначають, що дослідження ефективності CoronaVac після бустерної дози, введеної через шість місяців після отримання першої дози, дає результат 88-90%.

"Попередні результати дослідження засвідчили, що вже через чотири тижні після третьої дози CoronaVac спостерігається значне підвищення рівня нейтралізуючих антитіл і Т-лімфоцитів. Бустерна (третя доза) сприяє посиленню вироблення антитіл і Т-клітин до рівня, вищого за отриманий після другої дози вакцини, й рівні цих імунологічних компонентів залишаються підвищеними протягом року з моменту отримання першої дози CoronaVac", - уточнили в компанії.

Коментуючи ефективність вакцини CoronaVac для захисту від штаму "омікрон", у "Лекхімі" повідомили, що Sinovac Life Sciences оприлюднила заяву, в якій зазначено, що після бустерної дози вакциною CoronaVac у 94% випадках виробилися нейтралізуючі антитіла проти "омікрону".

При цьому в компанії "Лекхім", яка є офіційним і ексклюзивним постачальником вакцини CoronaVac компанії Sinovac Biotech в Україні, наголосили: в січні 2022 року компанія поставила в Україну 5 млн доз вакцини. Проте ця вакцина досі не закуплена МОЗ через затримку виділення коштів на її закупівлю.

CoronaVac - вакцина проти COVID-19, створена на основі інактивованого SARS-CoV-2, розробленого компанією Sinovac Life Sciences. ВООЗ схвалила вакцину для екстреного використання для дорослих старше 18 років. Вакцину вводять дворазово з інтервалом від 14 до 28 днів.

На початок 2022 року вакциною CoronaVac від Sinovac Life Sciences в Україні було провакциновано понад 9 млн осіб.

Вакциною CoronaVac у світі вакцинують у 40 країнах.

Як повідомлялося, Україна на 2022 рік підписала контракти на постачання 25 млн доз вакцин Pfizer і 6,5 млн CoronaVac. Ще близько 10 млн доз мають надійти як допомога в рамках глобального механізму COVAX.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вакцин від сказу в Україні достатньо, але можна очікувати зростання захворюваності - Кузін

До безоплатного зубопротезування для військовослужбовців і ветеранів можуть приєднатися ще 38 клінік

Мобільні медбригади ТЧХУ за місяць надали допомогу понад 2100 жителям віддалених місць Черкаської області

AstraZeneca вилучає з обігу вакцину проти COVID-19

Алгоритми ШІ можуть підвищити точність діагностики, але повноцінно замінити медика наразі не можуть - експерти

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА