13:42 11.01.2022

Понад половина європейців можуть бути інфіковані "омікроном" протягом 6-8 тижнів - ВООЗ

2 хв читати
Понад половина європейців можуть бути інфіковані "омікроном" протягом 6-8 тижнів - ВООЗ

У найближчі декілька тижнів у країнах Європи штамом коронавірусу "омікрон" можуть заразитися понад 50% населення, заявив директор Європейського регіонального бюро ВООЗ Ганс Клюге.

"50 із 53 країн у Європі та Центральній Азії зафіксували випадки зараження "омікроном". Він швидко стає домінуючим у західній Європі і нині поширюється на Балканах", - сказав Клюге на брифінгу у вівторок.

"Інститут показників та оцінки в галузі охорони здоров'я прогнозує, що за таких темпів поширення понад 50% населення регіону заразяться "омікроном" протягом наступних шести-восьми тижнів", - повідомив він.

За даними Клюге, в перший тиждень 2022 року в регіоні зафіксували приблизно 7 млн випадків COVID-19. Отже, захворюваність посилилася більше ніж удвічі за двотижневий період.

"Станом на 10 січня 26 країн повідомили, що приблизно 1% їхнього населення щотижня заражається COVID-19", - сказав Клюге.

За його словами, через безпрецедентні масштаби передачі вірусу в Європі спостерігається зростання кількості госпіталізацій людей із COVID-19.

"Це створює навантаження на системи охорони здоров'я та надання послуг у багатьох країнах, де "омікрон" поширюється із високою швидкістю", - зазначив він.

При цьому Клюге наголосив, що схвалені наразі вакцини "надають хороший захист від тяжкого перебігу захворювання та смерті", зокрема у випадках із зараженням "омікроном".

Серед країн європейського регіону Велика Британія посідає перше місце за кількістю випадків коронавірусу, там за період пандемії виявили понад 14 млн заражень COVID-19. На другому місці перебуває Франція з понад 12 млн випадків коронавірусу. Росія, яка також належить до Європейського регіонального бюро ВООЗ, посідає третє місце за темпами поширення коронавірусу у регіоні. Там виявили понад 10 млн випадків COVID-19.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

AstraZeneca вилучає з обігу вакцину проти COVID-19

В Україні не зафіксовано жодного випадку несприятливих наслідків після вакцинації проти COVID-19 - Кузін

Алгоритми ШІ можуть підвищити точність діагностики, але повноцінно замінити медика наразі не можуть - експерти

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА