19:12 29.09.2021

Розвиток R&D стане одним із ключових аспектів нової стратегії фармкомпанії "Фармак"

3 хв читати
Розвиток R&D стане одним із ключових аспектів нової стратегії фармкомпанії "Фармак"

Розвиток R&D та продуктового портфеля стане одним із ключових аспектів нової стратегії розвитку фармацевтичної компанії "Фармак" (Київ) до 2028 року.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у компанії, поряд із цими напрямами "Фармак" зосередиться на запуску напряму "Біотех", виході на ринок США та зміцненні позицій у країнах СНД.

"Нова стратегія базується на чотирьох ключових пріоритетах розвитку підприємства: зайняти позицію недосяжного лідера в Україні, закріпити та розвинути успіх у країнах СНД, стати успішним гравцем на глобальному ринку, посилити бренд роботодавця та бути компанією, де працюють найкращі фахівці ринку", - повідомили в компанії.

У "Фармак" зазначили, що в попередні роки спрямовувалися інвестиції у виробничі потужності.

"Наразі на підприємстві діє нове сучасне асептичне виробництво, оновлено обладнання шести цехів, відкрито новий завод із виробництва АФІ у Шостці (Сумська обл.). Ключові аспекти нової стратегії - розвиток R&D та продуктового портфеля, запуск напряму "Біотех", вихід на ринок США та зміцнення позицій у країнах СНД", - сказали в компанії.

Уточнюється, що "Фармак" продовжить стратегію реінвестування в розвиток до 90% від отриманого прибутку. Загальна динаміка демонструє щорічний приріст фінансових показників компанії. Капітальні інвестиції у 2020 році становили 1,3 млрд грн, що на 78% більше, ніж у 2019-му. У першому півріччі 2021 року дохід від реалізації демонструє приріст на 28,3% порівняно з 2020 роком, сума капітальних інвестицій становить 756 млн грн, що на 12% більше, ніж у першому півріччі 2020 року.

Крім того, в компанії відзначили важливість розвитку кадрового ресурсу.

"Трансформація компанії в міжнародну потребує залучення фахівців із унікальними знаннями, тому необхідно, щоб у всіх працівників був високий рівень володіння англійською мовою. Наразі планується створити інтернаціональні команди та обмін кадрами материнської компанії з дочірніми. Це допоможе синхронізувати та посилити команди, надасть нові знання та відкриє нові горизонти для реалізації поставлених цілей", - зазначили у "Фармак".

Як уточнюється, під час реалізації стратегії "Фармак" планує збільшити глобальний експорт цільових продуктів.

"Із початку року компанія наростила присутність у країнах Латинської Америки, відкрила офіс в ОАЕ та представництво у В'єтнамі. Надалі - ще масштабніший вихід на міжнародні ринки. Один із найважливіших кроків - вихід на ринок США, а також локалізація бізнесу в Узбекистані, який займає 50% у структурі відвантажень продукції до країн СНД", - повідомили у "Фармак".

Крім цього, планується вдосконалити портфель через фокус на нові препарати.

"Майбутнє "Фармак" бачить за розробкою сучасних, високотехнологічних ліків. У 2023 році планується відкрити новий R&D-центр, який значно розширить наукову базу, дасть змогу займатися розробкою ліків, які затребувані у всьому світі, наприклад, розвивати онкологічний портфель. Особливу увагу буде направлено на запуск напряму "Біотех". У питаннях біотехнологічних лікарських засобів "Фармак" тісно співпрацює з консультантами з Німеччини, Іспанії та США", - наголосили у компанії.

Крім того, в компанії відзначили роль тотальної диджиталізації виробничих процесів. Зокрема, в наступні роки планується повний перехід на електронні сертифікати якості, електронні протоколи досліджень, електронні досьє, е-серіалізації продукції.

Як повідомлялося, у вересні 2021 року "Фармак" представила нову стратегію розвитку "Фармак" 2.0: від локального до глобального успіху". Розроблено детальний план до 2028 року, головною ціллю якого є трансформація з локального лідера в міжнародну компанію.

"Фармак" - лідер фармацевтичного ринку України. У продуктовому портфелі компанії понад 220 складнокомпонентних сучасних лікарських засобів. Серед основних напрямів - ендокринологічні, гастроентерологічні, кардіологічні, неврологічні, протизастудні та інші препарати.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

AstraZeneca вилучає з обігу вакцину проти COVID-19

В Україні не зафіксовано жодного випадку несприятливих наслідків після вакцинації проти COVID-19 - Кузін

Алгоритми ШІ можуть підвищити точність діагностики, але повноцінно замінити медика наразі не можуть - експерти

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА