18:02 22.06.2021

"Фармак" планує до кінця 2021 року розгорнути програму ощадливого виробництва Lean у всіх підрозділах операційної дирекції

2 хв читати

Фармацевтична компанія "Фармак" (Київ) планує до кінця 2021 року розгорнути програму ощадливого виробництва Lean у всіх підрозділах операційної дирекції.

Як повідомляється у прес-релізі компанії, після успішної реалізації пілотного проекту Lean компанія впроваджує цю концепцію на всьому виробництві, а в червні запустила програму Lean у департаменті транспортної логістики.

Пілотний проект Lean ОРЕX-2025 стартував на початку 2021 року. У межах програми визначено пріоритетні завдання, які передбачають, зокрема, зниження собівартості продукції, поліпшення якості процесів, розвиток і залучення персоналу в постійні поліпшення, підвищення рівня операційної зрілості виробництва.

У межах Lean ОРЕX-2025 показники загальної ефективності обладнання ділянок підвищилися від 10% до 16% на різних ділянках "Фармак". Час переналагодження обладнання скоротився від 8% до 33%. Окрім того, запущено низку проектів з автоматизації робіт, спрямованих на оптимізацію чисельності персоналу і підвищення продуктивності праці. Завдяки їх реалізації вивільнено 853 години/рік виробничого часу.

Кожен співробітник може внести у банк ідей пропозиції щодо поліпшення робочих процесів, спрямовані на економію або поліпшення сировинних, енергетичних, фінансових ресурсів тощо

"Прагнення до постійних змін і впровадження безперервних інноваційних рішень - підходи, які допомагають нам залишатися лідерами національного фармацевтичного ринку, нарощувати присутність компанії в Україні та за кордоном", - зазначив виконавчий директор компанії "Фармак" Володимир Костюк.

"Фармак" - лідер фармринку України - виробляє лікарські засоби в усіх 14 терапевтичних групах. Щорічно виводить на ринок близько 20 нових складнокомпонентних сучасних препаратів. Нині в розробці - близько 100 лікарських засобів.

Компанія щорічно реінвестує у розвиток до 90% прибутку. Загалом із 1995 року було інвестовано в модернізацію виробництва більше ніж 310 млн доларів США. Щорічні інвестиції в наукові дослідження та розробки становлять приблизно 15 млн доларів США. Виробничі потужності, дослідницька база, лабораторно-технічний комплекс підприємства мають міжнародну сертифікацію і відповідають високим вимогам європейських стандартів GMP.

"Фармак" посів четверте місце в рейтингу компаній зі сталого розвитку. За підсумками 2020 року інвестиції в розвиток становили 1,3 млрд грн, що на 78% більше порівняно з 2019 роком.

Згідно з даними Єдиного держреєстру юридичних осіб і осіб-підприємців, кінцевим бенефіціарним власником АТ "Фармак" є голова наглядової ради Філя Жебровська (80% акцій).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Петиція до Кабміну із закликом не забороняти сервіс Tabletki.ua набрала 25 тис. голосів

Вакцин від сказу в Україні достатньо, але можна очікувати зростання захворюваності - Кузін

До безоплатного зубопротезування для військовослужбовців і ветеранів можуть приєднатися ще 38 клінік

Мобільні медбригади ТЧХУ за місяць надали допомогу понад 2100 жителям віддалених місць Черкаської області

AstraZeneca вилучає з обігу вакцину проти COVID-19

В Україні не зафіксовано жодного випадку несприятливих наслідків після вакцинації проти COVID-19 - Кузін

Алгоритми ШІ можуть підвищити точність діагностики, але повноцінно замінити медика наразі не можуть - експерти

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА