20:14 09.06.2021

У найближчі вихідні центри вакцинації населення проти коронавірусу відкриються в 14 регіонах України

2 хв читати
У найближчі вихідні центри вакцинації населення проти коронавірусу відкриються в 14 регіонах України

У найближчі вихідні, 12-13 червня, в 14 регіонах України працюватимуть понад 30 центрів масової вакцинації, повідомляє Центр громадського здоров'я при Міністерстві охорони здоров'я в середу.

Уточнюється, що центри функціонуватимуть на території 13 областей, а також у місті Києві.

"У наступні вихідні планується робота: у Львівській області - 8 центрів. З них 3 - у Львові, по одному в Трускавці, Дрогобичі, Стрию та Червонограді; в Одеській області - 7 центрів. З них 4 - в Одесі, по одному в Балті, Чорноморську та Ізмаїлі; в Полтавській області - 5 центрів. По одному в Полтаві, Кременчуці, Лубнах, Миргороді та Горішні Плавнях; у Херсонській області - 3 центри в Херсоні; в Чернівецькій області - 2 центри в Чернівцях, у Київській області - 2 центри в Броварах і Білій Церкві; в Києві - 1 центр; в Тернопільській області - 1 центр у Тернополі; в Рівненській області - 1 центр у Рівному; в Дніпропетровській області - 1 центр у Дніпрі; в Хмельницькій області - 1 центр у Хмельницькому, у Житомирській області - 1 центр у Житомирі; в Черкаській області - 1 центр у Черкасах; у Донецькій області - 1 центр у Маріуполі", - йдеться в повідомленні.

У ньому уточнюється, що здійснюватимуть вакцинацію мобільні медичні бригади, прищеплювати населення будуть китайською вакциною CoronaVac/Sinovac Biotech.

"Ми закликаємо місцеву владу в інших регіонах відкривати нові центри, щоб охопити ще більше людей. Міністерство охорони здоров’я допомагатиме створювати такі центри, забезпечуватиме їх вакцинами та навчатиме персонал", - заявив головний державний санітарний лікар України - заступник міністра охорони здоров'я Ігор Кузін.

У ЦГЗ нагадують, що ці центри поки що працюють тільки у вихідні дні. У них прищеплюють громадян, які записалися в лист очікування вакцинації проти COVID-19 у застосунку або через сайт "Дія" або через контакт-центр МОЗ.

"Вакцинують як тих, кого попередньо запросили на щеплення телефонним дзвінком чи повідомленням, так і за іншою чергою всіх охочих, яким ще не надійшло запрошення, але які є в листі очікування. Пріоритет надається літнім людям", - наголошують у Центрі.

Там додають, що обирати вакцину в масових центрах вакцинації не можна. Буде доступна та вакцина, яка є в наявності в Україні. Наразі використовують вакцину CoronaVac від Sinovac Biotech.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До безоплатного зубопротезування для військовослужбовців і ветеранів можуть приєднатися ще 38 клінік

Мобільні медбригади ТЧХУ за місяць надали допомогу понад 2100 жителям віддалених місць Черкаської області

AstraZeneca вилучає з обігу вакцину проти COVID-19

Алгоритми ШІ можуть підвищити точність діагностики, але повноцінно замінити медика наразі не можуть - експерти

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА