11:02 12.03.2021

Список громадських діячів для вакцинації від COVID-19 сформують регіональні ДОЗ та прес-служби ОДА - Ляшко

2 хв читати
Список громадських діячів для вакцинації від COVID-19 сформують регіональні ДОЗ та прес-служби ОДА - Ляшко

Список громадських діячів, які можуть бути вакциновані від COVID-19, сформують регіональні департаменти охорони здоров'я (ДОЗ) та прес-служби облдержадмінстрації, повідомив головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"Регіональні ДОЗ спільно з прес-службами ОДА формують список громадських діячів області, які можуть бути вакциновані в разі виявлення залишків доз у конкретний день", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна", коментуючи зміни до національного плану вакцинації від COVID-19 щодо вакцинації публічних персон і громадських діячів.

Ляшко повідомив, що згідно з оновленим планом вакцинації, громадські діячі будуть доступним способом повідомлені про можливість вакцинації в разі залишків доз вакцини.

"Коли стає зрозуміло, що в день проведення вакцинації будуть залишки доз, відповідальний за списки громадських діячів уточнюватиме, хто з громадських діячів зможе вакцинуватися. Громадські діячі мають бути готові приїхати на місце проведення вакцинації протягом часу до моменту обов'язкової утилізації залишків від оголошення наявності таких доз", - пояснив Ляшко.

Він наголосив, що всі, хто був вакцинований позачергово, обов'язково отримають другу дозу цієї самої вакцини у термін, зазначений в офіційній інструкції до вакцини.

Ляшко повідомив, що згідно зі змінами у національний план вакцинації з метою недопущення нераціонального використання доз, відомих громадських діячів дозволено вакцинувати в разі, якщо зафіксована відмова від планової вакцинації осіб, заради яких було відкрито 10-дозний флакон, якщо кількість людей, які вакцинуються в день роботи мобільної бригади, не була кратна 10 і залишилося декілька доз, а також якщо у особи, що прибула на вакцинацію, виявлені протипоказання.

"Це умови, за яких дозволяється запрошувати до вакцинації осіб, щеплення для яких не були передбачені на першому етапі", - сказав він.

Ляшко повідомив, що, згідно зі змінами до плану вакцинації до публічних і громадських діячів віднесені:

- учасники бойових дій, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України та брали безпосередню участь в АТО;

- народні депутати України, керівники центральних органів виконавчої влади, облдержадміністрацій, облрад, органів місцевого самоврядування, структурних підрозділів з питань охорони здоров'я держадміністрацій, головні державні санітарні лікарі (областей, Києва, на водному, повітряному, залізничному транспорті), лідери та представники релігійних організацій;

- видатні письменники, журналісти, спортсмени, музиканти, актори, співаки та інші діячі сфери культури, старше 60 років.

Зміни в Дорожню карту вакцинації внесені наказом міністра охорони здоров'я для популяризації вакцинації проти COVID-19.

На сьогодні вакцинація від COVID-19 проводиться в Україні вакциною Oxford/AstraZeneca, яка виробляється на потужностях Serum Institute (Індія) і має локальну (торговельну) назву Covishield. Вакцина постачається до України у 10-дозних флаконах. Після відкриття флакона вакцина має бути використана протягом шести годин.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

АПАУ прокоментувала повідомлення про нібито заборону роботи маркетплейсів

Петиція до Кабміну із закликом не забороняти сервіс Tabletki.ua набрала 25 тис. голосів

Вакцин від сказу в Україні достатньо, але можна очікувати зростання захворюваності - Кузін

До безоплатного зубопротезування для військовослужбовців і ветеранів можуть приєднатися ще 38 клінік

Мобільні медбригади ТЧХУ за місяць надали допомогу понад 2100 жителям віддалених місць Черкаської області

AstraZeneca вилучає з обігу вакцину проти COVID-19

Алгоритми ШІ можуть підвищити точність діагностики, але повноцінно замінити медика наразі не можуть - експерти

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА