18:51 22.01.2021

Китайська Sinovac Biotech уповноважила "Лекхім" представляти її інтереси в Україні на 5 років, починаючи з 25 листопада 2020 року - МОЗ

3 хв читати
Китайська Sinovac Biotech уповноважила "Лекхім" представляти її інтереси в Україні на 5 років, починаючи з 25 листопада 2020 року - МОЗ

Китайська Sinovac Biotech, з якою Міністерство охорони здоров'я уклало договір про закупівлю вакцин від COVID-19 за кошти держбюджету, уповноважила українську фармкомпанію АТ "Лекхім" (Київ) представляти інтереси Sinovac Biotech в Україні терміном на п'ять років, починаючи з 25 листопада 2020 року, - до 25 листопада 2025 року.

Це випливає з листа компанії Sinovac Biotech до Міністерства охорони здоров'я та ДП "Медичні закупівлі України" (МЗУ), текст якого має агентство "Інтерфакс-Україна", направленого у відомства напередодні підписання контракту про закупівлю вакцини.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в МОЗ, відомство розпочало безпосередню комунікацію з Sinovac Biotech улітку 2020 року, йшлося про постачання в Україну вакцин від COVID-19.

"На той час вакцина для профілактики інфекції SARS-CoV-2, розроблена компанією Sinovac Biotech, пройшла другу стадію клінічних випробувань. У подальшому Sinovac Biotech Ltd направила на адресу МОЗ і ДП "МЗУ", яке є безпосереднім виконавцем контрактних умов, листа, в якому зазначено, що АТ "Лекхім" є офіційним авторизованим представником компанії Sinovac Biotech. Під час подальшого спілкування із Sinovac Biotech Ltd. різними каналами комунікації були присутні представники АТ "Лекхім", - повідомили в МОЗ.

"Таким чином, китайський виробник Sinovac Biotech Ltd. вакцин проти SARS-CoV-2 визначив АТ "Лекхім" офіційним представником в Україні", - наголосили у відомстві.

Як повідомлялося, МОЗ через ДП "МЗУ" уклало контракт щодо постачання на територію країни в максимально короткі терміни вакцини виробництва китайської компанії Sinovac Biotech від COVID-19. Згідно з контрактом, вартість вакцини виробництва Sinovac становить 504 грн за дозу.

Фармгрупа "Лекхім" заявила, що угоди з Sinovac Biotech про співробітництво в питанні дистрибуції та локалізації виробництва в Україні вакцини від COVID-19 було досягнуто в результаті 10-місячних переговорів. Згідно з угодою, "Лекхім" є офіційним та ексклюзивним постачальником вакцини CoronaVac в Україні.

Окрім продажу вакцини CoronaVac, співробітництво передбачає організацію виробництва готових лікарських форм вакцин (зокрема CoronaVac) з 2022 року в Україні ("Лекхім-Харків"), а з 2025-го планується організувати повний цикл виробництва основного переліку вакцин.

Sinovac Biotech - китайська компанія з виробництва вакцин, заснована в Пекіні в 2001 році, потужність - від 300 до 500 млн доз вакцин шести типів для людей і тварин на рік. Основні продукти Sinovac: вакцини від гепатиту А (прекваліфікована ВООЗ) і Б, грипу, паротиту, вітряної віспи, які зареєстровані та схвалені для вакцинації в 34 країнах світу.

Фармгрупу "Лекхім" засновано в 1992 році. До її складу входять три підприємства: ПрАТ "Технолог" (Умань) (на завершальній стадії отримання прекваліфікації ВООЗ), АТ "Лекхім-Харків" (Харків) і керуюча компанія АТ "Лекхім" (Київ). Група також розпочала будівництво заводу в Обухові (Київська обл.), де випускатимуть, зокрема, антибіотики.

CoronaVac - інактивована вакцина. У ній застосовується традиційний для вакцин механізм, за якого неживий вірус, який не може реплікувати в клітинах людини, використовується для активізації імунної системи. Випробування третьої фази китайської вакцини вже відбулися в Бразилії та Індонезії. Тривають випробування в Туреччині та Чилі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вакцин від сказу в Україні достатньо, але можна очікувати зростання захворюваності - Кузін

До безоплатного зубопротезування для військовослужбовців і ветеранів можуть приєднатися ще 38 клінік

Мобільні медбригади ТЧХУ за місяць надали допомогу понад 2100 жителям віддалених місць Черкаської області

AstraZeneca вилучає з обігу вакцину проти COVID-19

В Україні не зафіксовано жодного випадку несприятливих наслідків після вакцинації проти COVID-19 - Кузін

Алгоритми ШІ можуть підвищити точність діагностики, але повноцінно замінити медика наразі не можуть - експерти

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА