20:07 13.11.2020

ЮНІСЕФ і PAHO в рамках ініціативи COVAX розпочинають спільний тендер на придбання вакцини проти COVID-19

3 хв читати
ЮНІСЕФ і PAHO в рамках ініціативи COVAX розпочинають спільний тендер на придбання вакцини проти COVID-19

ЮНІСЕФ та Панамериканська організація охорони здоров'я (Pan American Health Organization, PAHO) оголосили тендер на закупівлю 2 млрд доз вакцин проти COVID-19.

Як повідомляється в прес-релізі ЮНІСЕФ, яким володіє агентство "Інтерфакс-Україна", тендер триватиме шість тижнів. Вакцини повинні бути поставлені в 2021 році.

Тендер проводиться в рамках ініціативи COVAX, роботу якої координує Глобальний альянс з вакцин (GAVI). Тендер проводиться для забезпечення рівного і швидкого доступу до якісних вакцин для 186 країн, які нині є учасниками ініціативи.

До тендеру запрошуються всі виробники, які зможуть забезпечити поставки не пізніше кінця 2021 року, зокрема ті, хто вже підписали підготовчі зобов'язання з закупівлі вакцин з GAVI, а також ті, хто вже мали попередні домовленості з Коаліцією з інновацій в сфері готовності до епідемій (CEPI) з розробки вакцин.

У прес-релізі наголошується, що серед 186 країн-учасниць ініціативи 92 країни з низьким рівнем доходу отримають фінансову підтримку в рамках підготовчих зобов'язань із закупівель від COVAX. До них належать країни, визначені Світовим банком як країни з низьким і рівнем доходу нижче середнього, а також країни, що мають право на міжнародну допомогу в розвитку. При цьому щодо цих 92 країн ЮНІСЕФ візьме на себе провідну роль у придбанні вакцин для 82 країн-учасниць за межами Америки, тоді як PAHO через свій Оборотний фонд придбає вакцину для 10 своїх членів у Північній і Південній Америці.

Країни-учасниці ініціативи COVAX, які не потребують фінансової підтримки, матимуть можливість купувати вакцини самостійно або через ЮНІСЕФ та PAHO на умовах, узгоджених в рамках COVAX. PAHO купуватиме вакцини від імені всіх зацікавлених держав-членів з Америки. Станом на сьогодні 28 країн, що не потребують зовнішньої підтримки, підписали угоди з ініціативою COVAX.

ЮНІСЕФ та PAHO укладуть довгострокові угоди для полегшення закупівель та доставки, а також визначать додаткові вакцини-кандидати з можливістю включення їх у підготовчі зобов’язання щодо закупівель COVAX. Настанови щодо розподілу поставок визначені в Керівництві ВООЗ щодо справедливого та рівного доступу до вакцин проти COVID-19. Виробники мають поставляти вакцини відповідно до положень та умов ЮНІСЕФ та PAHO для країн з низьким рівнем доходу.

Перед постачанням всі вакцини будуть перевірятися ВООЗ у координації з провідними регуляторними органами на предмет безпеки, ефективності та якості. У релізі зазначається, що ЮНІСЕФ і PAHO мають намір підписати договори про постачання з виробниками, які переможуть у тендері.

Ініціатива COVAX - новаторська глобальна програма співпраці з метою прискорення розробки, виробництва і забезпечення рівного доступу до тестів, лікування і вакцин проти COVID-19. Роботою COVAX спільно управляють Глобальний альянс з вакцин (GAVI), Коаліція з інновацій в сфері готовності до епідемій (CEPI) і ВООЗ для прискорення розробки і виробництва вакцин проти COVID-19.

Як повідомлялося, в середині жовтня заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив, що Україна в рамках ініціативи COVAX може отримати вакцини виробників AstraZeneca і Novavax, є попередня домовленість, що місця, де вироблятимуться вакцини, будуть розташовані в Індії в Інституті сироваток. Для кожної країни в рамках COVAX намагатимуться поставляти один вакцинний продукт. Країна повинна забезпечити прийняття продукту, холодовий ланцюжок, розвезення до кабінетів щеплень і вакцинальні сесії.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні не зафіксовано жодного випадку несприятливих наслідків після вакцинації проти COVID-19 - Кузін

Алгоритми ШІ можуть підвищити точність діагностики, але повноцінно замінити медика наразі не можуть - експерти

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА