18:56 16.03.2020

Асоціація AIPM Ukraine закликає припинити трансляцію реклами нібито діючого проти коронавірусу препарату

3 хв читати
Асоціація AIPM Ukraine закликає припинити трансляцію реклами нібито діючого проти коронавірусу препарату

 Асоціація представників міжнародних фармацевтичних виробників AIPM Ukraine закликає припинити трансляцію реклами препарату одного з українських фармвиробників, в якій стверджується, що цей препарат діє проти коронавірусу Covid-19.

"Асоціація AIPM Ukraine, яка представляє в Україні інтереси провідних міжнародних фармацевтичних компаній-виробників, звертається до громадян України, представників органів державної влади, ЗМІ, виробників лікарських засобів і рекламодавців щодо категоричного неприйняття поширення неправдивої інформації про наявність спеціальних лікарських засобів або методик лікування коронавірусу Covid-19", - йдеться в заяві асоціації, переданій агентству "Інтерфакс-Україна".

В асоціації наголошують, що "всі учасники фармацевтичного ринку повинні здійснювати свою діяльність виключно з дотриманням найвищих етичних і професійних стандартів у будь-який час, а під час кризових для країни й світу ситуацій ця вимога є критично необхідною як ніколи".

У AIPM Ukraine нагадують: "наразі немає жодного спеціального лікування коронавірусу Covid-19, пацієнтам в ізоляції надається симптоматичне лікування, відповідно до рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров'я".

Водночас в AIPM Ukraine стверджують, що дотепер на одному із загальнонаціональних телевізійних каналів "здійснюється реклама лікарського засобу "Декасан" виробництва ТОВ "Юрія-Фарм" з інформацією про лікувальну дію і на коронавірус".

"Наразі відсутні офіційні публікації визнаних медичних досліджень, які можуть підтвердити лікувальний або профілактичний ефект будь-якого препарату щодо коронавірусу Covid-19. Така реклама, на нашу думку, має ознаки недобросовісної, про що асоціація AIPM Ukraine скерувала звернення до органів влади, які здійснюють відповідний державний контроль", - наголошують в асоціації.

AIPM Ukraine просить уповноважені державні органи "вжити заходів щодо припинення введення громадян України в оману щодо вищезазначеної інформації про можливості лікування і/або профілактики коронавірусу, що не відповідає офіційній інформації і рекомендаціям ВООЗ та МОЗ України".

Асоціація також закликає рекламодавців і розповсюджувачів реклами "особливо ретельно поставитися до своїх обов'язків із забезпечення сумлінності реклами, а державні органи - до контролю цієї сфери".

"Науково-дослідні фармацевтичні компанії мобілізували своїх дослідників, щоб налагодити їхню роботу над розробкою вакцини від Covid-19. Однак розробка безпечної та ефективної вакцини і її виготовлення в достатній кількості для захисту тисяч, мільйонів людей вимагають значного часу. У звичайний час цей процес розробки нової вакцини з нуля може займати десять і більше років", - заявляють в AIPM Ukraine.

В асоціації зазначають, що ці терміни може бути скорочено завдяки безпрецедентній співпраці між приватними та державними зацікавленими сторонами, однак "будь-яке повідомлення про те, що вакцина буде готова через два-три місяці, також буде необхідно дуже ретельно перевіряти".

"Пріоритетом міжнародної фармацевтичної галузі є допомога в розробці контрзаходів від COVID-19, будь то вакцини, терапія або діагностика, а якщо і коли це буде успішно реалізовано, зробити їх негайно доступними для тих, хто потребуватиме. Компанії-члени AIPM Ukraine послідовно виступають за забезпечення виключно добросовісної та етичної діяльності на фармацевтичному ринку України всіма його гравцями. Крім того, компанії вживають усіх необхідні заходів щодо забезпечення надійного і безперебійного доступу громадян України до необхідних лікарських засобів", - наголошують в AIPM Ukraine.

Наразі агентство "Інтерфакс-Україна" очікує коментарів від "Юрія-Фарм".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вакцин від сказу в Україні достатньо, але можна очікувати зростання захворюваності - Кузін

До безоплатного зубопротезування для військовослужбовців і ветеранів можуть приєднатися ще 38 клінік

Мобільні медбригади ТЧХУ за місяць надали допомогу понад 2100 жителям віддалених місць Черкаської області

AstraZeneca вилучає з обігу вакцину проти COVID-19

В Україні не зафіксовано жодного випадку несприятливих наслідків після вакцинації проти COVID-19 - Кузін

Алгоритми ШІ можуть підвищити точність діагностики, але повноцінно замінити медика наразі не можуть - експерти

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА