10:10 05.09.2019

"ОПЗЖ" і "Батьківщина" зареєстрували у ВР законопроекти про скасування чинної медреформи та впровадження "страхової медицини" - Супрун

2 хв читати
"ОПЗЖ" і "Батьківщина" зареєстрували у ВР законопроекти про скасування чинної медреформи та впровадження "страхової медицини" - Супрун

Представники партії "Опозиційна платформа - За життя" ("ОПЗЖ") і "Батьківщина" зареєстрували у Верховній Раді законопроекти, що передбачають скасування трансформації системи охорони здоров'я та впровадження обов'язкового медичного страхування, повідомила колишня в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун у Facebook.

За її словами, законопроект №1114 від 29 серпня 2019 року "Про визнання таким, що втратив чинність, закону "Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування", авторами якого є депутати Наталія Королевська, Нестор Шуфрич і Вадим Рабінович, означає скасування всіх змін, упроваджених у рамках реформи.

"Закон, який хочуть скасувати, є ключовим у трансформації системи охорони здоров‘я. Саме з його ухвалення розпочалося системне впровадження змін у медицині. Його скасування означатиме скасування змін для 28 мільйонів українців, які підписали декларації, для десятків тисяч лікарів і медсестер, які почали працювати в нових умовах із гідною оплатою праці, знищення незалежної Національної служби здоров’я України", - написала вона.

Другий законопроект №1178 від 29 серпня 2019 року "Про фінансове забезпечення охорони здоров‘я та загальнообов’язкове медичне страхування в Україні", авторами якого є Юлія Тимошенко та Валерій Дубіль, за словами Супрун, є популістським.

"Закон пропонує впровадження обов‘язкового медичного страхування. Ми неодноразово пояснювали, що обіцянки "страхової медицини" - це популізм, спроба створити ілюзію турботи про здоров‘я українців та зберегти контроль над коштами платників податків. Дивним чином ідеї українських борців за "страхову медицину" збігаються саме з російською моделлю. Моделлю, де немає ринку, вибору та конкуренції, тому й немає якості послуг. Змінивши систему фінансування охорони здоров‘я на "страхову", Росія лишила "совок" там, де пацієнт отримує послуги. Таку систему хочуть розвинути і в Україні", - написала вона.

Супрун також зазначила, що "депутати, які підтримають ці законопроекти, фактично підпишуть угоду про знищення чітких та прозорих гарантій у системі охорони здоров‘я, а отже, свідомо нанесуть шкоду здоров’ю українців. У політичного керівництва держави і представників монобільшості має вистачити розуму цього не допустити".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

AstraZeneca вилучає з обігу вакцину проти COVID-19

В Україні не зафіксовано жодного випадку несприятливих наслідків після вакцинації проти COVID-19 - Кузін

Алгоритми ШІ можуть підвищити точність діагностики, але повноцінно замінити медика наразі не можуть - експерти

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА