18:34 10.07.2019

UNDP поставила в Україну першу партію закупленого за рахунок держбюджету препарату від раку молочної залози

2 хв читати
UNDP поставила в Україну першу партію закупленого за рахунок держбюджету препарату від раку молочної залози

Програма розвитку ООН (ПРООН, UNDP) поставила в Україну першу партію закупленого за кошти держбюджету препарату від раку молочної залози з діючою речовиною трастузумаб.

Як повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я, перші 1500 "трастузумаба вже почали постачати в регіони країни. Місцеві департаменти охорони здоров'я найближчим часом розподілять препарат по медзакладах згідно з поданими заявками.

Протягом місяця в Україну прибуде ще більш як 13 тис. флаконів трастузумаба.

Крім того, найближчим часом планується закупівля ще 65 тис. флаконів трастузумаба, що дасть можливість забезпечити потреби в препараті на 100%.

"Якщо раніше держава забезпечувала цим препаратом до 15% пацієнток із раком молочної залози, то цього року вперше планується покрити заявлену потребу на 100%", - повідомляє МОЗ.

У МОЗ наголошують, що за допомогою ПРООН Україна закупила препарат для лікування раку молочної залози за рекордно низькою ціною.

"Раніше ліки з діючою речовиною трастузумаб закуповувалися за ціною $490 за флакон, Тепер закупівлі через міжнародні організації дозволили отримати втричі нижчу ціну - $155. Це означає, що доступ до безкоштовного лікування отримає в рази більше пацієнтів", - повідомляє прес-служба відомства.

За інформацією МОЗ, закуплений препарат схвалений у країнах із суворою регуляторною системою, його закуповують, зокрема, Німеччина, Франція, Австрія, Швеція та ін.

Препарат застосовується для лікування раку молочної залози як раннього, так і метастатичного, з підвищеною експресією HER2. Діюча речовина трастузумаб припиняє ріст і призводить до загибелі клітин пухлини.

Як повідомлялося, з 2015 року і донині закупівлю ліків і медвиробів за державними програмами за кошти держбюджету здійснювали три міжнародні організації - Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), Програма розвитку ООН (ПРООН, UNDP) і британське закупівельне агентство Crown Agents.

МОЗ 25 жовтня 2018 року зареєстрував ДП "Медичні закупівлі України" (МЗУ) - централізоване агентство медичних закупівель, що спеціалізується на закупівлі лікарських засобів і медичних виробів. МЗУ отримали статус центральної закупівельної організації та почнуть роботу із закупівлями на основі рамкових угод, що значно полегшить роботу регіональних замовників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

AstraZeneca вилучає з обігу вакцину проти COVID-19

В Україні не зафіксовано жодного випадку несприятливих наслідків після вакцинації проти COVID-19 - Кузін

Алгоритми ШІ можуть підвищити точність діагностики, але повноцінно замінити медика наразі не можуть - експерти

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА