14:43 31.10.2018

Законопроект про спрощену реєстрацію новонароджених може бути ухвалено до кінця року - нардеп Березенко

2 хв читати
Законопроект про спрощену реєстрацію новонароджених може бути ухвалено до кінця року - нардеп Березенко

Законопроект "Про свободу пересування і вільний вибір місця проживання в Україні", що передбачає спрощену процедуру реєстрації новонароджених, Верховна Рада може ухвалити вже до кінця поточного року, сподівається автор проекту закону, народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Березенко.

На прес-конференції в середу в агентстві "Інтерфакс-Україна" депутат розповів, що законопроект уже зареєстровано в парламенті під №9218. "Сподіваюся, що найближчим часом його буде розглянуто в стінах Верховної Ради для включення до порядку денного і потім буде передано до профільного комітету - комітет з прав людини", - сказав він.

Парламентар наголосив, що розраховує на консолідацію голосів щонайменше фракцій "БПП" і "Народного фронту", оскільки співавтором цього законопроекту є нардеп Антон Геращенко з фракції "Народний фронт".

За його словами, фракція "БПП" пропонуватиме винести це питання на погоджувальну раду керівників депутатських групи і фракцій наступного понеділка, а у вівторок у першому блоці питань можливий розгляд цієї ініціативи, після чого законопроект буде направлено в комітет.

Відповідаючи на запитання про те, коли закон може бути ухвалений у цілому, депутат сказав: "Я сподіваюся, що ми зможемо в разі наполегливої спільної роботи провести цей закон до кінця року". С.Березенко додав, що через півроку після ухвалення, тобто до літа наступного року, цей закон набуде чинності і буде впроваджений в Україні.

Депутат розповів, що законопроект пропонує спрощену процедуру реєстрації дітей - надання такого сервісу безпосередньо в пологовому будинку.

"Понад 60% дітей після народження фактично до повноліття ніде не зареєстровані. Це пов'язано з багатьма проблемами, зокрема майнового характеру, які виникають під час появи дитини", - зазначив він.

Таким чином, як пояснив депутат, законопроект передбачає, що в результаті звернення матері до пологового будинку, де народилася дитина, можна одразу отримати вісім послуг, зокрема: держреєстрація народження, реєстрація місця проживання новонародженого, призначення соціальної допомоги при народженні, реєстрація дитини в електронній системі охорони здоров'я для визначення педіатра, визначення громадянства дитини, видача довідок батькам багатодітної родини.

У свою чергу екс-міністр внутрішніх справ і державного управління Словенії Грегор Вірант розповів про впровадження в Сербії подібної законодавчої норми, наголосивши, що це дало позитивний результат. За його словами, нині 90% реєстрації новонароджених і супутніх адміністративних послуг здійснюється саме в такому форматі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Петиція до Кабміну із закликом не забороняти сервіс Tabletki.ua набрала 25 тис. голосів

Вакцин від сказу в Україні достатньо, але можна очікувати зростання захворюваності - Кузін

До безоплатного зубопротезування для військовослужбовців і ветеранів можуть приєднатися ще 38 клінік

Мобільні медбригади ТЧХУ за місяць надали допомогу понад 2100 жителям віддалених місць Черкаської області

AstraZeneca вилучає з обігу вакцину проти COVID-19

В Україні не зафіксовано жодного випадку несприятливих наслідків після вакцинації проти COVID-19 - Кузін

Алгоритми ШІ можуть підвищити точність діагностики, але повноцінно замінити медика наразі не можуть - експерти

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА