17:56 18.10.2018

Корпорація Roshen передала Інституту раку 2,9 млн грн для розвитку трансплантації кісткового мозку

2 хв читати
Корпорація Roshen передала Інституту раку 2,9 млн грн для розвитку трансплантації кісткового мозку

Корпорація Roshen у рамках проекту благодійної допомоги у сфері охорони здоров'я передала Національному інституту раку (НІР) 2,9 млн грн, які було спрямовано на розвиток трансплантації кісткового мозку.

Як повідомляється в прес-релізі корпорації, за ці кошти було відремонтовано й обладнано приміщення, призначене для аферезу (забору) стовбурових клітин (для трансплантації кісткового мозку) та донорських тромбоцитів.

Тепер в Інституті раку проводитимуть нову стандартизовану процедуру маніпуляції (обробки) та заморожування стовбурових клітин, що значно підвищить очікуваний результат трансплантації. Окрім того, сучасна матеріально-технічна база дасть змогу досягти підвищення життєздатності клітин після розморожування до 95%, працюючи за світовими стандартами.

За словами лікаря-гематолога відділення онкогематології НІР Євгена Кущєвого, цей проект є першим значним кроком у майбутнє трансплантології в Інституті раку.

Благодійний проект у сфері охорони здоров'я корпорація Roshen ініціювала в 2015 році. Також корпорація системно надає допомогу постраждалим у зоні АТО. Серед культурно-соціальних проектів корпорації Roshen - реконструкція Театру на Подолі, модернізація Черкаського зоопарку, відкриття ковзанок у Харкові та Дніпрі тощо. Інвестиції Roshen у соціальні проекти у 2016-2018 роках становили 573 млн грн.

До корпорації "Рошен", одного з найбільших в Україні виробників кондитерських виробів, входять Київська, Кременчуцька (Полтавська обл.) кондитерські фабрики, два виробничі майданчики у Вінницькій області, масло-молочний комбінат "Бершадь молоко" (Вінницька обл.), два виробничі майданчики в Липецькій області (РФ), Клайпедська кондитерська фабрика (Литва) і фабрика Bonbonetti Choco (Угорщина).

Корпорація виробляє близько 320 видів кондитерських виробів: шоколадні та желейні цукерки, карамель, шоколад, печиво, вафлі, бісквітні рулети й торти. Загальний обсяг виробництва сягає 450 тис. тонн продукції на рік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

AstraZeneca вилучає з обігу вакцину проти COVID-19

В Україні не зафіксовано жодного випадку несприятливих наслідків після вакцинації проти COVID-19 - Кузін

Алгоритми ШІ можуть підвищити точність діагностики, але повноцінно замінити медика наразі не можуть - експерти

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА