20:15 21.12.2017

Україна в організації охорони здоров'я не повинна дотримуватися принципів, від яких уже відмовилися в Європі

2 хв читати
Україна в організації охорони здоров'я не повинна дотримуватися принципів, від яких уже відмовилися в Європі

Україна в процесі реформування системи охорони здоров'я не повинна застосовувати принципи, від яких уже відмовилися в Європі, зокрема принцип "гроші йдуть за пацієнтом" та реферування цін на ліки, вважає генеральний директор фармацевтичної компанії ТДВ "Інтерхім" (Одеса) Анатолій Редер.

"Це два тренди, які найбільш яскраво звучать на сьогодні у нас, і від яких світова спільнота, вже пройшовши ці шляхи, відмовляється, вирішивши, що, напевно, в них щось не так", - сказав він на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в четвер.

А.Редер наголосив, що, на думку деяких міжнародних експертів, реферування цін призводить до вимивання з ринку дешевих препаратів, а плата за медичні послуги "активно розширює прайс-листи медичних закладів, і система охорони здоров'я розмивається".

При цьому він відзначив рекомендації європейської генеричної організації The Medicines for Europe, які полягають у підвищенні уваги держави до вітчизняної фармацевтичної галузі.

"У Брюсселі я спілкувався з представниками The Medicines for Europe, один із чиновників якої застеріг, що за три-чотири роки Україна стане інвестиційно привабливою й розпочнеться скуповування фармацевтичних активів із метою їх закриття. Тому наша держава та уряд мають надзвичайно обережно поставитися до цих процесів, щоб мати можливість максимально контролювати соціальну спрямованість у фармацевтиці. Інакше ця можливість просто упливе з рук протягом кількох років", - сказав він.

"Держава має внести свої обмеження, свої обережні рамки для того, щоб фармацевтичний ринок не втратив вирішальної частки локального виробництва, яке є надзвичайно важливим для підтримання соціальної стабільності цілої держави", - наголосив гендиректор "Інтерхіму".

"Інтерхім" - один із провідних українських виробників готових лікарських засобів і фармацевтичних субстанцій, є членом Асоціації "Виробники ліків України" (АВЛУ).

Medicines for Europe (раніше EGA - Європейська генерична асоціація) була заснована в 1993 році. Нині члени організації забезпечують 56% потреб населення Європи в ліках.

АВЛУ об'єднує сім провідних українських виробників ліків, які спільно забезпечують близько 35% потреб українських пацієнтів у ліках.

АВЛУ приєдналася до Medicines for Europe навесні 2017 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вакцин від сказу в Україні достатньо, але можна очікувати зростання захворюваності - Кузін

До безоплатного зубопротезування для військовослужбовців і ветеранів можуть приєднатися ще 38 клінік

Мобільні медбригади ТЧХУ за місяць надали допомогу понад 2100 жителям віддалених місць Черкаської області

AstraZeneca вилучає з обігу вакцину проти COVID-19

В Україні не зафіксовано жодного випадку несприятливих наслідків після вакцинації проти COVID-19 - Кузін

Алгоритми ШІ можуть підвищити точність діагностики, але повноцінно замінити медика наразі не можуть - експерти

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА