15:42 26.02.2024

Інвестиційні угоди становлять 10% у структурі продажу групи DIM

2 хв читати
Інвестиційні угоди становлять 10% у структурі продажу групи DIM

Інвестиційні угоди становлять до 10% у структурі продажу групи DIM, запитувана площа житла скоротилася на 15%, повідомила директор з маркетингу групи компаній DIM Дарія Бедя у відповідь на запит "Інтерфакс-Україна".

"Станом на зараз маємо приблизно до 10% інвестиційних угод в форматах поліфункціональний кластер, еко-місто, багатофункціональний комплекс за концепцією 15-хв міста в центральному діловому та історичному центрі, натомість переважна більшість угод - їх трохи більше 90% - все ще виключно для себе. Те, що інвестор взагалі почав повертатися на ринок, обнадійливий сигнал", - повідомила вона.

За її словами, перші інвестиційні угоди в об'єктах компанії почали укладати наприкінці літа - на початку осені 2023 року. До цього професійні інвестори не наважувалися повертатися в бетон, проте ситуація змінюється.

" По-перше, дохідність окремих комплексів, форматів за умови високих темпів будівництва, вдалої концепції і зростання реального попиту на цей об’єкт, все ж вища за банківські депозити навіть в умовах війни. По-друге, оцінюючи інвестицію на перспективу, люди розуміють, що ліквідний лот здатен в подальшому принести і 50-60%, якщо обрати грамотну стратегію", - констатує Бедя.

За її спостереженнями, зараз серед інвесторів більшість тих, хто до війни мав у своєму портфелі нерухомість. Вони приходять на трьох умовах: високі темпи будівництва, ліквідна концепція і бренд девелопера, його репутація за останні два роки війни.

При цьому запитувана площа зменшилася на 15% приблизно, при цьому вдвічі зросла зацікавленість у європлануваннях. Обов'язковим атрибутом стає велика кухня-вітальня від 17 кв. м у комфорт+ і від 20 кв. м у бізнес-сегменті, двома санвузлами, окремими спальнями. Площа 1-кімнатних квартир, які найчастіше купують у бізнес-сегменті, сягає 50-55 кв. м, 2-кімнатних - 75-80 кв.м, 3-кімнатних - 100-120 кв.м.

Найбільше покупця в комфорт+-сегменті сьогодні цікавлять 1-кімнатні квартири площею 40-47 кв. м з кухнею-вітальнею від 20 кв. м і окремою спальнею із гардеробною. Топовими 2-кімнатними стають планування від 68 до 75 кв. м із двома окремими спальнями, кухнею-вітальнею від 20 кв. м, а 3-кімнатними - квартири 85-90 кв. м із трьома окремими спальнями, одна з яких є майстер-спальнею з власним санвузлом і гардеробом, велика кухня-вітальня також у пріоритеті.

Група компаній DIM заснована 2014 року і складається з шести компаній, що охоплюють усі стадії будівництва. До теперішнього часу ввела в експлуатацію 12 будинків у шести ЖК загальною житловою площею понад 218 тис. кв. м. На стадії будівництва - шість житлових комплексів категорії "комфорт+" і "бізнес-клас": "Новий Автограф", "Метрополіс", Park Lake City, Lucky Land.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін вніс зміни до статуту ЕКА для страхування інвестицій від воєнних ризиків

Україна отримала EUR1,5 млрд від ЄС у рамках Ukraine Facility - прем'єр

Concorde Capital проведе масштабну реконструкцію автостанції "Київ"

Єрмак обговорив перспективи інвестування в Україну з делегацією міжнародної групи компаній CRH

ЄІБ готовий надати допомогу Україні в запуску програм соціального житла

ЄІБ розробляє для України програму енергоефективного відновлення житлового фонду бюджетом EUR230 млн

Держава має заохотити великі контейнерні лінії повернутися в порти Одещини - топменеджер "Інтерпайпу"

ArcelorMittal Construction інвестує EUR40 млн у виробництво будматеріалів у Києві

Autodesk знову відклала публікацію річного звіту через перевірку, акції дешевшають на 7,5%

Енергетична незалежність України є значним внеском у безпеку Європи  – президент Vorex

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА