14:39 22.05.2024

"Укрнафта" встановила сучасні насоси Oil Dynamics на 29 свердловин

2 хв читати

ПАТ "Укрнафта" встановило 29 сучасних електровідцентрових насосів німецької Oil Dynamics на свердловинах.

"Установки електровідцентрових насосів допомагають стабілізувати видобуток на родовищах: вони забезпечують номінальну продуктивність і натиск, і порівняно з іншими типами свердловинних насосів, збільшують міжремонтний період", - зазначив директор "Укрнафти" Сергій Корецький, слова якого процитовано у пресрелізі компанії в середу.

За інформацією ПАТ, до кінця 2024 року, включно з уже облаштованими об'єктами, понад 150 свердловин буде оснащено новим обладнанням стандартів API.

У парі з німецькими насосами працюють українські частотні станції управління. Для забезпечення їхньої сумісності внесено зміни до програмного забезпечення.

Як зазначили в "Укрнафті", оператори та інженери віддалено керують обладнанням, використовуючи спеціальні режими його експлуатації та змінюючи частоту роботи установки. За допомогою автоматизованої системи дистанційного моніторингу свердловин вони контролюють усі необхідні параметри: тиск, температуру, відсоток завантаження електродвигуна, величини струмів і опір ізоляції, вібрацію зануреного обладнання.

ПАТ "Укрнафта" 2023 року підписало меморандум з The American Petroleum Institute (API) про впровадження нових міжнародних стандартів у роботі компанії. Заміна застарілого російського обладнання на сучасні світові зразки - це частина стратегії оновлення підприємства.

Як повідомлялося, "Укрнафта" у 2023 р. збільшила видобуток нафти з конденсатом на 3% (на 39,9 тис. тонн) порівняно з 2022 роком - до 1 млн 409,9 тис. тонн, газу - на 5,8% (на 60,4 млн куб. м), до 1 млрд 97,4 млн куб. м.

Компанія ставить стратегічною метою до 2027 року подвоїти видобуток нафти і природного газу до 3 млн тонн і 2 млрд куб. м відповідно.

"Укрнафта" - найбільша нафтовидобувна компанія України, є оператором національної мережі АЗС з 537 станцій, з яких діють 456. Компанія реалізує комплексну програму відновлення діяльності та оновлення формату автозаправних станцій своєї мережі. З лютого 2023 року "Укрнафта" випускає власні паливні талони та картки "NAFTAКарта", що реалізуються юридичним і фізичним особам через ТОВ "Укрнафта-Постач".

Найбільшим акціонером "Укрнафти" є НАК "Нафтогаз України" з часткою 50%+1 акція. 5 листопада 2022 року ставка Верховного головнокомандувача ЗСУ ухвалила рішення про передання державі частки корпоративних прав компанії, що належали приватним власникам, якою зараз управляє Міноборони.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський обговорив "Формулу миру" із президентом Аргентини

Троє загиблих і п'ятеро поранених у результаті обстрілу окупантами села у Волноваському районі Донецької області касетними боєприпасами в день Саміту миру

Україна починає шлях до миру з позиції сили - президент Фінляндії

Президент Гани: Українська формула миру є ключовою рамкою для досягнення тривалого миру

Глава МЗС Саудівської Аравії: Серйозні переговори на шляху до миру потребуватимуть важких компромісів

Територіальні поступки України не принесуть мир - Каллас

Будь-який майбутній діалог із РФ має базуватися на міжнародному праві та статуті ООН, і саме Україна має вирішити, коли він стане можливим, - голова Європарламенту

Дуда: Україна має повне право захищати свій суверенітет у будь-який спосіб, який співвідноситься з міжнародним правом

Напад на Україну був незаконним, але одностороннє використання російських активів також незаконне - президент Кенії

Позиція Катару спирається на принципи ООН і недоторканність кордонів у вирішенні "українсько-російського конфлікту"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА